Son Dakika Haberler

Güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütüne yönelik Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki operasyonları sürerken, bölgedeki sağlık hizmetleri de aksatılmadan devam ediyor Hastaneye gitmesi gereken vatandaşlar, zırhlı araçların koruduğu ambulanslarla evlerinden alınırken, hastanedeki tedavilerinin ardından yeniden ikametgahlarına bırakılıyor Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Gedik: "Şırnak'ta 131 uzman doktorumuz, 34 pratisyen hekimimizle cansiperane şekilde sağlık hizmetlerini kesintisiz ve

Anadolu Ajansı haberine göre;
ŞIRNAK (AA) - Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hikmet Selçuk Gedik, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak'ta sağlık hizmetlerinde bir aksama yaşanmadığını belirterek, "Burada bütün hizmetler en iyi şekilde hiçbir kesintiye uğramadan sürdürülüyor" dedi.

Güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütüne yönelik Cizre ve Silopi ilçelerindeki operasyonları sürüyor.

Silopi'deki "Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu"nda teröristlerin bulunduğu bazı caddeleri kontrol altına alan güvenlik güçleri birçok barikatı da ortadan kaldırdı.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede, sağlık hizmetleri de aksamadan sürüyor. Hastaneye gitmesi gereken vatandaşlar, zırhlı araçların koruduğu ambulanslarla evlerinden alınırken, hastanedeki tedavilerinin ardından yeniden ikametgahlarına bırakılıyor.

Cizre'de devam eden "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" operasyonunda terör örgütü üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede sağlık hizmetleri Cizre Devlet Hastanesinde aksamadan veriliyor.

- "Güvenlik en iyi şekilde sağlanıyor"

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hikmet Selçuk Gedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve yeni atandığını, ilk incelemelerini de Şırnak'ta gerçekleştirdiğini belirtti. Cizre Devlet Hastanesine gittiğini burada hem sağlık çalışanlarıyla hem de tedavi gören vatandaşlarla görüştüğünü dile getiren Gedik, bütün hizmetleri yerinde incelediğini söyledi.

Gedik, devletin her türlü unsuru ve personeliyle Şırnak'ta hizmet verdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Şu anda Şırnak'ta 131 uzman doktorumuz, 34 pratisyen hekimimizle cansiperane şekilde sağlık hizmetlerini kesintisiz ve en üst düzeyde sürdürmeye devam ediyor. Cizre Devlet Hastanesinde doğumlar gerçekleştiriliyor, birçok hastamız geliyor. Hastalarımız bu hizmetleri en iyi şekilde almaya devam ediyor. Bunun yanı sıra kahraman askerimiz, polisimiz cansiperane şekilde orada çalışan bütün görevlilerimizin güvenliğini en iyi şekilde sağlıyor."

Alınan tedbirleri ve verilen hizmetleri yerinde incelediğini ifade eden Gedik, "Burada bütün hizmetler en iyi şekilde hiçbir kesintiye uğramadan sürdürülüyor" diye konuştu.

Şırnak Devlet Hastanesinde cuma günü 463 hastanın poliklinik başvurusu olduğunu, hastaların tedavilerinin en iyi şekilde yapıldığını aktaran Gedik, Cizre Devlet Hastanesinde de 70'in üzerinde hastanın acil servisten poliklinik hizmeti gördüğünü belirtti.

Gedik, hastaların evlerinden alındığını, tedavilerinin ardından yeniden evlerine bırakıldığını ifade etti.

- "Her şey kontrol altında ve güvende"

Kronik hastaların tedavilerinde bir aksamanın yaşanmadığını vurgulayan Gedik, şunları söyledi:

"Maalesef terörist unsurların saldırıları devam ediyor ancak güvenlik kurallarına uyulduğu sürece her şey gayet kontrol altında ve güvende. Biz bunu gördük. Hiçbir şekilde, bu noktada teminat veriyorum, hiçbir sıkıntı yok. Devletimiz burada her türlü güvenlik önlemini aldı. Biz lojistik anlamda, hastaların nakli gerekirse, bir üst seviye sağlık hizmetine ihtiyaç duyması durumunda da önlemlerimizi aldık. Hastalarımızdan bir üst seviye sağlık hizmetine ihtiyacı olması durumunda iki ambulans helikopterimiz, bir ambulans uçağımız 7 gün 24 saat hazır bir şekilde bekliyor." 

Cizre Devlet Hastanesinin biri bahçe duvarı biri ikinci katına olmak üzere teröristlerce atılan iki roketin isabet ettiği anımsatılan Gedik, güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri aldığını ifade etti. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English