Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sağlık görevlisinden kalbi duran gence hayati müdahale

Tekirdağ'da denizde geçirdiği boğulma tehlikesi sonrası kalbi duran genç, kumsaldan hastane koridorlarına kadar devam eden kalp masajıyla yaşama tutundu

Anadolu Ajansı haberine göre;
TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da, denizde geçirdiği boğulma tehlikesi nedeniyle kalbi duran genç, uzun süre devam eden kalp masajıyla hayata döndürüldü.

Kumbağ Mahallesi'ndeki sahilde denize giren Gökhan G'nin (25) boğulma tehlikesi geçirdiği ihbarını alan 112 acil servis ekipleri, denizden çıkartılan ve kalbi duran gence müdahale etti.

Sağlık görevlisi paramedik Ali Kemal Tamer, gence kumsalda uygulamaya başladığı kalp masajını, ambulansta ve Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde doktora teslim edene kadar devam etti. Çabalar üzerine kalp atışları normale dönen Gökhan G. yoğun bakıma alındı.

Tekirdağ İl Sağlık Müdür Yardımcısı Zafer Soykırlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık ekibinin çabası ve doğru müdahalesiyle kalbi duran bir genci hayata döndürdüğünü söyledi.

Soykırlı, 112 acil servis ekiplerinin görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiğini belirterek "Arkadaşımızın yaptığı müdahale sonucu genç arkadaşımız hayata tutundu. Arkadaşlarımız insanların hayatlarının kurtulmasına vesile oluyor. Arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum." dedi.

Tekirdağ 112 acil servis paramedik görevlisi Ali Kemal Tamer de bir genci hayata döndürmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Tamer, umudunu hiç kaybetmediğini ve yol boyunca hastaneye kadar kalp masajına devam ettiğini ifade ederek "İstasyonda beklerken boğulma ihbarı gelince hemen çıkış yaptık. Olay yerin 2-3 dakika gibi kısa bir sürede ulaştık. Olay yerine gittiğimizde şahsı sudan çıkartmışlardı. Biz hemen müdahale ettik. Bir arkadaşım hava yolunu bende damar yolunu açtım." diye konuştu.

Zamanla yarıştıklarını ve sonunda gencin kalp atışlarını normale döndürdüklerini dile getiren Tamer, şunları kaydetti:

"Daha sonra kalp masajına başladım. Olay yeri çok kalabalıktı. Güvenlik gereği şahsı ambulansa aldık ve orada müdahaleye devam ettik. Ambulansta hastaneye kadar kalp masajına devam ettim. Hastaneye vardığımızda sedyenin üzerine çıkarak müdahaleye devam ettim. Hastayı doktora teslim ederken kalp atışları başladı ve nabzı normale dönmüştü."








Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English