Son Dakika Haberler

Bakan Demircan: "Sağlıkta Türkiye'nin kesbetmiş olduğu bu seviye başarılı bir seviye. Bu seviyeyi burada terk etmek durumunda değiliz. Bunu daha yukarıya taşıyacağız" "Türkiye'yi bölgesinde ve dünya üzerinde parmakla gösterilir, örnek alınır bir sağlık merkezi haline getirmeyi hedeflerimize koymuş bulunuyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAMSUN (AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Sağlıkta Türkiye'nin kesbetmiş olduğu bu seviye başarılı bir seviye. Bu seviyeyi burada terk etmek durumunda değiliz. Bunu daha yukarıya taşıyacağız." dedi.

Partisinin İlkadım İlçe Başkanlığını ziyaret eden Demircan, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların doğmadan önce sağlık hizmetiyle karşılaştığını, bu hizmetin ölüm anında bittiğini söyledi.

Tatil olmayan hizmetlerin 7 gün 24 saat sürdüğüne işaret eden Demircan, şunları dile getirdi:

"Ülkemizde büyük bir kurumdur, başarılı bir yere gelmiştir. Geçmiş dönemlerden daha önde hizmet etmiş bir kurum. Böyle bir kurumun başına bu hizmetleri daha yukarıya taşımak, Türkiye'deki sağlık standardını daha üst seviyelere çekmek gibi bir sorumlulukla, değerli Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın teveccühü ve güvenleriyle, Meclis'imiz ve tüm arkadaşlarımızın desteğiyle, sizlerin de vereceği destekle milletimize hizmet etmek üzere bu göreve getirilmiş bulunuyorum.

Görevimin sorumluluğunun bilincindeyim, ağır olduğunun bilincindeyim."

- "Bir yerde bir vatandaşımız hizmete ulaşamazsa kendimizi bundan sorumlu tutarız"

Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde belirli bir seviyeye geldiğini anlatan Demircan, bu hizmetlerin, milletin karşısında yüzlerini ak eden hizmetlerden olduğunu vurguladı.

Demircan, Türkiye'de sağlıkla ilgili birtakım sorunlar bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bakanlığımız bir tespit yapıyor, varsa bir problem çünkü çok dinamik bir hizmet, her an gelişme duyulan bir hizmet... Bir yerde bir vatandaşımız hizmete ulaşamazsa kendimizi bundan sorumlu tutarız, sorumluluğunu hissederiz. Mesela, en son bir dağcı kardeşimiz, Kaçkar Dağları'nda dün dağcılık yaparken 3 bin 500 metre rakımda düşerek ayağını kırdı. Ona ulaşmak için gece yarılarına, sabah kadar takip ettik olayı. Bu sabah alındı oradan çünkü helikopterler yanaşamadı, bizim helikopterlerimiz yanaşamadı.

Silahlı Kuvvetlerden gelen helikopterler yaklaşamadı. Oraya karayoluyla ulaşıldı ve sağlıklı şekilde tedaviye alındı. Böyle bir hizmet, alan tanımıyor, zaman tanımıyor, mekan tanımıyor. Böyle bir hizmette elbetteki sıkıntılı noktalar gelirse önümüze, üzerimize düşeni yapacağız ama şundan emin olun: Sağlıkta Türkiye'nin kesbetmiş olduğu bu seviye başarılı bir seviye. Bu seviyeyi burada terk etmek durumunda değiliz. Bunu daha yukarıya taşıyacağız."

Sağlıkta ikinci dönüşüm döneminin başarılı şekilde devam ettiğini vurgulayan Demircan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde şehir hastanelerinin başını çektiği, lokomotifliğini yaptığı sağlıkta ikinci dönüşüm dönemine giriliyor. Biz de bu konuda üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapacağız. Türkiye'yi bölgesinde ve dünya üzerinde parmakla gösterilir, örnek alınır bir sağlık merkezi haline getirmeyi hedeflerimize koymuş bulunuyoruz." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Demircan'a ziyaretinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel eşlik etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English