Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

SADAM Ortadoğu konferansı gerçekleşti

Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi (SADAM) ve Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen SADAM Ortadoğu konferansı kapsamında “Ortadoğu’da radikalleşme ve Arap baharı sonrası bölgesel dönüşüm” konuları hakkında panel düzenlendi.

SADAM Ortadoğu konferansı gerçekleşti
Panelin açılış konuşmasında SADAM’ın güncel proje ve faaliyetlerinden söz eden SADAM yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu; başta projeyi destekleyen kuruluş olan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve panele katkı sağlayan akademisyenlere teşekkür etti.

Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu’nun ardından programı planlayan SADAM yönetim kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Cüneyt Özşahin, “2000’li yılların başlarında aslında Ortadoğu’nun çok tercih edilebilir bir bölge olmadığını ancak kendisinin neden Ortadoğu konularında çalıştığını, akademinin merkezinde yer alan unsurlara göre Ortadoğu’nun kaotik bir coğrafya olduğunu ve az gelişmişliğin semptomlarını sergilediğini.” belirtti.

2000'li yıllarda siyasi iklimin değişmesiyle birlikte Anadolu’daki muhafazakâr akademisyenlerin daha etkin hale gelmesiyle Ortadoğu’nun önemli bir hale geldiğini belirten Özşahin, “Kimliksel bir bağlamda biz Ortadoğu’ya yaklaştık, tabi bizim kafamızdaki romantik Ortadoğu imajı 2010 yılı Arap baharıyla güçlendi, lakin 2011 yılında tersine bir domino etkisiyle Arap baharının Arap kışına dönüşmesiyle beraber Ortadoğu’yu nasıl okuyacağız sorusu tekrar gündeme geldiğini” ifade etti.

Özşahin, program kapsamında genellikle genç akademisyenleri ve akademide yolun başında olanları bir araya getirmeye çalıştıklarını belirtirken Ortadoğu konferansının düzenlenmesinde emeği geçen kişilere, tüm katılımcılara ve dinleyicilere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından SADAM Ortadoğu Paneli, “Arap Baharı Sürecinde Türkiye ve Avrupa Birliği İlişkisi, Suriye Krizi Karşısında Türkiye’nin Politikası: Bir Dönemlendirme, Arap Baharı sonrası Türk Dış Politikasının Serencamı: Üç Farklı Perspektif, İslamcı Elitlerin Ayaklanmalar Sonrası Süreçte İzledikleri Siyaset: Tunus ve Mısır Üzerine Karşılaştırmalı Bir Analiz, Mısır'da Ayaklanmalar Sonrası Asker Ekonomi İlişkisi ve Darbenin Ekonomi Politiği, Ortadoğu’da Selefilik, Türkiye’de Radikalleşme ve Radikalleşmeyle Mücadele,  İran Bölgesel Dönüşüm ve Radikalleşme, Radikalleşmenin Engellenmesi Konusunda Müslüman Ülkelerde Uygulanan De-radicalisation Programları” başlıklarındaki konular SADAM uzmanları, danışmanları ve farklı üniversiteden katılan akademisyenler tarafından irdelendi.

Program sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English