Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Saçını boyattığı için KPSS'ye alınmadığı iddiası

Adana'da öğretmen adayı kadın, saçını başka bir renge boyattığı ve sınav giriş belgesindeki fotoğafla saç rengi uyuşmadığı için KPSS'ye alınmadığını öne sürdü Sınavın ikinci oturumuna giremediğini ve başkasının yerine sınava girdiği şüphesiyle gözaltına alındığını belirten Pelin Derya Çetinkaya, görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ADANA (AA) - KPPS'den önce saçını boyattığı ve sınav giriş belgesindeki fotoğrafla saç rengi uyuşmadığı için sınava alınmadığını ileri süren Pelin Derya Çetinkaya (24), görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden mezun olduğunu ve Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi aldığını bildiren Çetinkaya, AA muhabirine, geçen yıl sarıya boyattığı saçıyla sınava başvurduğunu, daha sonra saçını kahverengiye boyattığını anlattı.

Çetinkaya, Seyhan ilçesindeki Danişment Gazi Anadolu Lisesi'nde KPSS'nin ilk oturumuna girdiğini ancak sınavın sonlarına doğru görevlilerin kimliğini alarak hakkında işlem başlattığını ifade etti.

Kimliğindeki fotoğrafın kendisine benzemediği gerekçesiyle sınavın ikinci oturumuna giremediğini iddia eden Çetinkaya, şunları söyledi:

"Görevli çıkışta 'yanıma gel' dedi. Gittim, beni bekliyorlardı. Sınavımı iptal edeceklerini fark ettim. Bir polisle karşılaştım, o da beni suçladı. Ağladım, 'sınavımı iptal etmeyin' dedim. Tutanak tutmuşlar, beni sahtekarlıkla suçluyorlardı. Sınavın ikinci oturumuna da yetişemedim. Şuan çok kötü durumdayım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu sınava çok çalışmıştım. Maddi durumumuz çok iyi değil, babam dershane paramı ödemek için borç aldı. Emeğimi çöpe attılar. Başkasının yerine sınava girdiğim şüphesiyle beni gözaltına alıp karakola gönderdiler. Onun için ikinci oturuma giremedim. Görevlilerden şikayetçiyim, suç duyurusunda bulunacağım."

Geçen yıl Aydın'da formasyon eğitimi aldığı sırada saçları sarı renkteyken sınava başvurduğunu, Adana'ya geldiğinde ise saçlarını koyu kahverengine boyattığını kaydeden Çetinkaya, "Resme benzemediğimi söyleyerek beni sınava almadılar. 14 yıldır bu günü bekliyordum. Atanıp anneme babama sahip çıkmak istiyordum. Bu konuda hukuki süreci başlatacağım ve hakkımı arayacağım" dedi.

Baba Kamuran Çetinkaya ise kızının mağdur olduğunu, avukatla görüşerek bu konuda hukuki süreç başlatacaklarını aktardı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English