Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:

"Burada yaşayan halkın haletiruhiyesini anlamadan, bunların psikolojik problemlerini devlet olarak üstlenmeden terörle mücadelede başarılı olamazsınız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BATMAN (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Burada yaşayan halkın haletiruhiyesini anlamadan, bunların psikolojik problemlerini devlet olarak üstlenmeden terörle mücadelede başarılı olamazsınız." dedi.

Karamollaoğlu, partisince İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen Batman İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ABD'de Rıza Sarraf'ın yargılanmasına değindi.

İran'a uygulanan ambargonun delindiğini savunan Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Başkaları da o ambargoyu deliyorlar, Avrupa'da, Fransa'da, İngiltere'de, Almanya'da ambargoyu deliyor. Hatta Amerika'da deliyor, bir taraftan ambargo koyuyor öbür taraftan el altından silah satıyor. Buradan bir takım gelirleri var. Ama bunları hepsini öyle bir kamuflaj içinde yapıyorlar ki, kimse çıkıp da diyemiyor ki, 'sen bunu yapıyorsun' diyemiyor, dese de bunu ispat edemiyor.

Bugün nereden çıktığı belli olmayan bir Sarraf hadisesi oldu. Hükümetimizi bayağı endişe içinde dost ve müttefik kabul ettikleri ABD'den gelen bu saldırıyı hazmedemiyor, hazmedememekte de haklılar. ABD'ye hükümetin gösterdiği tepki temelde haklı."

- Terörle mücadele

Hükümetin terörle mücadele politikasını eleştiren Temel Karamollaoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Terörü sadece silahla mücadele vasıtası görürseniz problemi çözemezsiniz. Terörün neden kaynaklandığını, nasıl beslendiğini, kimler tarafından desteklendiğini göreceksiniz. Onun için çetele tutarak, 'bugün beş şehit verdik, 15 tanede terörist öldürdük.' diyorsunuz. Yarın '10 şehit verdik, 55 tane terörist öldürdük.' dersiniz ama bu şekilde bu problemi çözemezsiniz. Çünkü dışarıdan özellikle terörü destekleyenler daha fazla destek verir, daha fazla silah verirler, daha fazla adamı dağa çıkarırlar."

-"Burada aynı zamanda sosyal problemlerimiz var"

Bölgenin terör probleminin yanı sıra sosyal ve eğitim alanlarında da problemleri olduğuna dikkati çeken Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Bunların bir bütün olarak masaya yatırılması halinde ancak terör sorunu çözülebilir. Burada aynı zamanda sosyal problemlerimiz, eğitim problemimiz var. Burada yaşayan halkın haletiruhiyesini anlamadan, bunların psikolojik problemlerini devlet olarak üstlenmeden, fark etmeden terörle mücadelede başarılı olamazsınız. Onun için diyoruz ki terörle mücadele mi edeceksiniz, silahla değil sadece elbette yeri geldiği zaman size saldırana karşı siz de silah kullanırsınız ama bütün problemleri gündeme getirip hepsini tek tek çözeceksiniz."






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English