Son Dakika Haberler

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır ile Gümrük Birliği arasında serbest bölge oluşturulması ihtimalini değerlendirdiklerini söyledi.

Rusya ile Mısır arasında işbirliği

Soçi'deki Başkanlık Rezidansı'nda Mısır'da darbeden sonra yapılan seçimle cumhurbaşkanı olan Abdulfettah es-Sisi ile görüşen Putin, Mısır ile Rusya arasında tarihi iyi ilişkiler olduğunu belirterek, bunun geliştirilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Putin, Mısır ile Gümrük Birliği arasında serbest bölge oluşturulması ihtimalini değerlendirdiklerinin altını çizerek, bu konuda bazı adımlar atıldığı bilgisini paylaştı.

Mısır'ın önümüzdeki dönemde Rusya'ya yaptığı tarım ürünü ihracatını yüzde 30 artırmaya hazır olduğunu kaydeden Putin, "Mısır tarım ürünü satışını yüzde 30 artırdı, önümüzdeki dönemde yüzde 30 daha artıtmayı planlıyor. Bizim Mısır'dan ithalatımız yüzde 90'sınını portakal, patates ve soğan oluşturuyor, Mısır'ın tahıl ihtiyacının yüzde 40'ını da Rusya karşılıyor" dedi.

Putin, Mısır ürünlerinin Rus pazarına daha kolay girmesi için bazı gümrük kolaylıklarının da sağlanacağını dile getirdi. 

Görüşmede Gazze ve Suriye başta olmak üzere uluslararası güddem maddelerinin ele alındığını belirten Putin, Mısır ve Rusya arasında askeri ve savunma sanayi alanlarındaki işbirliğinin artırılma kararı alındığını kaydetti. 

Mısır halkı Rusya ile ilişkilerden çok şey bekliyor

Sisi ise Mısır Cumhurbaşkanı olarak Arap ülkeleri dışında ilk resmi ziyaretini Rusya'ya düzenlemesinin Moskova ve Kahire'nin ikili ilişkilere ne kadar değer verdiğinin bir göstergesi olarak değerlendirilebileceğini kaydederken, Putin'e daveti için teşekkür etti.

Görüşmede Suriye ve Gazze başta olmak üzere güncel krizlerin ele alındığını belirten Sisi, "Suriye'de akan akın durdurulması için Moskova ile tüm uluslararası aktörlerle işbirliğiyle her şeyi yapmayı hazırız" değerlendirmesinde bulundu.

Sisi, Mısır'ın her zaman dünyada sevilen bir ülke olduğunu savunarak, "Dış politikada bize saygıyla yaklaşan ülkelere karşı dostça tutumuzu devam ettireceğiz" diye konuştu. 

Öte yandan görüşmenin ardından Putin ve Sisi, Soçi'deki roket kruvazörünü ziyaret ederek, askeri araçları inceledi. İkili görüşmeden önce de, 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapan Soçi'deki Krasnaya Polyana dağnıdaki spor tesislerini gezmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English