Son Dakika Haberler

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Anlaşması'nı bozması durumunda Rusya'nın güvenliğini artıracak gerekli önlemleri alacağını söyledi.

Rusya’dan ABD’ye uyarı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Anlaşması'nı bozması durumunda Rusya'nın güvenliğini artıracak gerekli önlemleri alacağını söyledi.

Putin, başkent Moskova'da genişletilmiş Savunma Bakanlığı toplantısında yaptığı konuşmada, modern silah ve teçhizatlar ile donatılan Rus ordusundaki birliklerin planlandığı gibi yeni devlet silahlanma programına göre geliştiğini bildirdi.

Dünyada benzeri olmayan yeni silahların geliştirilmesinde ciddi ve önemli adımlar attıklarını söyleyen Putin, "Avangard” füze sisteminin seri üretiminin başladığını, "Sarmat" kıtalar arası balistik füzenin testinin başarılı geçtiğini, "Kinjal" hipersonik füze sisteminin görevini yerine getirdiğini, "Peresvet" muharebe lazer sistemlerinin kullanımının geliştirildiğini ifade etti.

Rus ordusunun ve donanmasının bu silahlar sayesinde potansiyelinin arttığını belirten Putin, "Umarım yeni sistemlerimiz militarist ve saldırgan söylemlere alışmış olanları düşündürmek zorunda kalır." dedi.

Son bir yılda NATO’nun Rusya sınırlarında askeri altyapısını genişlettiğini kaydeden Putin, ABD’nin INF Anlaşması'ndan çekileceğini açıklamasının da ciddi endişe uyandırdığını söyledi.

Putin, "Böyle bir adım çok olumsuz sonuçlara neden olacak, bölgesel ve küresel güvenliği belirgin şekilde zayıflatacak." diye konuştu.

ABD'nin anlaşmadan tek taraflı çekilmeye bahane olarak Rusya'nın anlaşmadan doğan yükümlülüklerini yerine getirmediğini gösterdiğini anımsatan Putin, Rusya’ya yapılan bu suçlamaların asılsız olduğunu vurguladı.

Putin, "Anlaşmanın ABD tarafından bozulması durumunda güvenliğimizi artıracak gereken ilave önlemleri almak zorunda kalacağız." ifadesini kullandı.

Rusya'nın yeni bir silahlanma yarışının önlenmesi dahil bütün toplumların güvenliğini sağlamak için her öneri ve girişime açık olduğunun altını çizen Putin, bunun sadece Rusya değil, ABD ve tüm dünyanın da çıkarına olduğunu söyledi. Putin, bütün bu risk ve faktörlerin göz önüne alınarak ordu ve donanmanın gelişimine devam edilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English