Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Rus uçakları ve Esed rejimi İdlib'i bombaladı: 7 ölü, 10 yaralı

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rus savaş uçaklarının,si İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki hava saldırılarında 7 sivil yaşamını yitirdi, 10 sivil yaralandı.

Rus uçakları ve Esed rejimi İdlib’i bombaladı: 7 ölü, 10 yaralı
İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib'e yoğun hava saldırılarının sürdürdüğünü söyledi.

Yusuf, "Savaş uçaklarının Han Şeyhun ilçesinde, Sivil Savunma Merkezine düzenlediği hava saldırısında 4 sivil yaralandı ve 3 görevli yaşamını yitirdi. Kefer Secne köyündeki saldırıda da 3 kadın öldü. " dedi.

İl genelinde hava ve kara saldırılarının devam ettiğini aktaran Yusuf, Esed rejiminin Bıdama beldesine düzenlediği roket saldırısında da 1 sivilin yaşamını yitirdiğini, 6 sivilin yaralandığını ifade etti.

Muhaliflere ait uçak gözlem evi görevlisi Mahmud El Hasna da "Lazkiye'deki Hımeynim Üssü'nden akşam saatlerinde havalanan Su-35 tipi Rus savaş uçağı, Han Şeyhun ilçesindeki sivil savunma merkezine saldırı düzenledi." ifadesini kullandı.

Sivil Savunma ekipleri, saldırılarının sürdüğünü, ölü sayısının artabileceğini aktardı.

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilinde bugün bir hastane ve iki okulun çevresindeki hava saldırılarında 10 kişi ölmüştü.

İdlib gerginliği azaltma bölgesi, son iki aydır yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor. 

Ocak ayında 211 sivil hayatını kaybetti
İdlib gerginliği azaltma bölgesi son iki aydır yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor. Yalnızca ocak ayındaki saldırılarda 211 sivil hayatını kaybetti, bin 447'si yaralandı. 

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırında yer alan İdlib, 4-5 Mayıs 2017 tarihli Astana toplantısında "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti. Askeri muhalif ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki bölge, halen Esed rejimi ve zaman zaman Rusya'nın saldırılarına maruz kalıyor.

İdlib'e yönelik yoğun hava ve füze saldırıları yardım çalışmalarını zorlaştırdı
Bu arada, Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib'in farklı noktalarına yönelik yoğun hava ve füze saldırıları sivil savunma ekiplerinin tespit ve yardım çalışmalarını zorlaştırdığı için bölgeden bilgi akışı yavaşladı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English