Ronaldinho'nun "Altın Top" tercihi Messi

Eklenme Tarihi: 04.12.2014 - 02:21

Brezilyalı Ronaldinho Gaucho: "Cristiano Ronaldo komple bir oyuncu ancak Messi daha iyi çünkü kimsenin sahip olmadığı bir büyüsü var"

ANKARA (AA) - Brezilyalı yıldız futbolcu Ronaldinho Gaucho, FIFA Altın Top Ödülü'ndeki favori adayının Barcelona'dan eski takım arkadaşı Lionel Messi olduğunu açıkladı.

İspanyol basınına konuşan Ronaldinho, Barcelona'da forma giydiği 2003-2008 yıllarında Lionel Messi'nin yaşı nedeniyle B Takımı'nda oynadığını hatırlatarak, "Messi'yi yedek takımda sürekli izliyorduk. Gerçekten harika bir oyuncuydu ve hepimiz takıma katılmasını istiyorduk. O dönem Barcelona'nın teknik direktörlüğünü yapan Frank Rijkaard'dan, Messi'nin bizimle antrenmana çıkmasına izin vermesini istedik ve kadroya alındı" ifadesini kullandı.

FIFA Altın Top Ödülü adayları arasındaki rekabet üzerine de düşüncelerini aktaran 34 yaşındaki futbolcu, "Cristiano Ronaldo komple bir oyuncu ancak Messi daha iyi çünkü kimsenin sahip olmadığı bir büyüsü var" değerlendirmesinde bulundu.

Barcelona'ya transfer olmadan önce Manchester United ile anlaşmak üzere olmasına rağmen Katalan kulübünde o dönem başkanlığa seçilen Sandro Rosell ile yakın ilişkisi nedeniyle İspanya'yı tercih ettiğini belirten Brezilyalı futbolcu, "Barcelona'da oynamak keyif vericiydi çünkü Romario, Ronaldo ve Rivaldo'nun formasını giydiği bir kulübün yeni "R" harfiyle başlayan ismi olmuştum" diye konuştu. 


Kaynak: