Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Rizeliler: "Rakibimiz Konya değil"

KONTV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay ve Hakan Büyükkaragöz, ‘Anadolu’da Referandum’ programından sonra Rize'yi çarşı pazar dolaşıp vatandaşın nabzını tuttular. Nurettin Bay, “Rize yeni bir rekor peşinde. Konyalı olduğumuzu, Konya'nın bu sefer Rize'yi geçmek için iddialı olduğunu söylediğimizde ilginç bir değerlendirme ile karşılaştık. Rizeliler, rakibimiz Konya değil Bayburt diyorlar” dedi.

Rizeliler: “Rakibimiz Konya değil“
İşte Nurettin Bay ve Hakan Büyükkaragöz'ün Rize izlenimleri:

Samsun'dan Rize'ye yaklaşık 400 kilometrelik bir mesafe var. Rize'deki programımıza yetişmek üzere erkenden yola çıkıyoruz. Tüm güzellikleriyle Karadeniz’i yaşıyoruz. Yeşil, mavi ve el değmemiş doğallık. Ordu'ya doğru coğrafya zorlaşıyor. Ancak zor coğrafyayı kolaylaştıran bir güzellik var. Karadeniz otoyolu. Önceki iktidarlar döneminde başlatılan ama yıllarca bitirilemeyen o dev yatırım. Bu muhteşem yatırımı tamamlamak da Ak Parti'ye kısmet olmuş. Tüm Karadenizliler bu büyük proje için hemşehrileri Recep Tayyip Erdoğan'a müteşekkir. 

"Sen bu yolu daha önce görmeliydin" diyor herkes bize. Az çok tahmin ediyoruz. Ünye'den itibaren yapılaşma da başlıyor. Ve kıyı boyu tüm yerleşkeler birbiriyle birleşmiş gibi...  Beldeler, ilçeler ve şehirler. Ordu, Giresun, Trabzon ve nihayet Rize.

Bu arada Türkiye'nin deniz doldurularak yapılan ilk havaalanı olan Ordu-Giresun Havaalanı ve yine aynı teknikle yapılan Trabzon Şenol Güneş Stadyumu'nu gururla seyrederek yola devam ediyoruz. Bu büyük eserleri milletimize kazandıranlara dualarımızı da eksik etmiyoruz. 
Rize Doğu Karadeniz'in en önemli kentlerinden biri. Trabzon'a 70 km uzaklıkta. Şimdi Rize ile Artvin'in birlikte yararlanacağı bir havaalanı yapılıyor. Yine o da deniz doldurularak inşa ediliyor. Rize'den sonra yaklaşık 20 km ötede yapılan bu havaalanı bölgenin önemli bir sorununu çözmüş olacak. 



Rize'nin nüfusu 350 bin. Ancak bu nüfus yazın ikiye katlanıyor. Rizeliler memleketlerini çok seviyorlar. Şehir dışındaki tüm Rizeliler fırsat buldukça memleketlerine geliyor. Son yollarda buralara gelen turist sayısında da artış görülüyor. 



Rize çayın başkenti. Türkiye'nin bütün çayı burada üretiliyor. Ama hepsinden önemlisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi. Şehir Erdoğan'ı çok seviyor. Her tarafta Erdoğan'ın dev posterleri asılı. Bazı yerlerde Başbakan Binali Yıldırım'ın da posterleri var. Bugüne kadar gezdiğimiz şehirler içinde referandum kampanyası görselleri açısından Rize kadar yoğun olan bir başka il görmedik. 



Rize'de Çaytv çok etkili bir yayın yapıyor. Şehrin dokusuna uygun yayınlarıyla ve içerik kaliteleriyle şehrin dünyaya açılan kapısı durumundalar. Konya için KONTV neyse Rize hatta Karadeniz için de ÇAYTV o. Genel Müdür Hasan Yavuz Bakır bize ev sahipliği yapıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Kentin ve bölgenin hem kültürüne hem sorunlarına hakim. Yol boyunca uğradığımız tüm noktalarda tanınıyor ve seviliyor. Çaytv Yönetim Kurulu Başkanı İsmail  Torlak'da hem medya kuruluşları ve hem de başka alanlardaki işleri ile şehrine ve bölgeye hizmet ediyor. Misafirperverlikleri için kendilerine minnettar oluyoruz.



Rize'de konuğumuz Rize Milletvekili Hasan Karal. Deneyimli bir siyasetçi. Siyasete 27 yaşında AK Parti’nin ilk kuruluşunda başlamış. Teşkilatlanma ve parti tanıtımında önemli hizmetler yapmış. Rize Meclis'te üç milletvekili ile temsil ediliyor. Üçü de AK Partili. 

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın da memleketi olan Rize'de zaman içerisinde ANAP'tan AK Parti'ye bir evrilme olmuş. Programı Rize'de Babillion Hotelde yapıyoruz. Yakın zamanda açılmış beş yıldızlı muhteşem bir otel. Karadeniz'in doğal yapısına uygun kaliteli hizmet sunan bir tesis aynı zamanda. denize sıfır ve her türlü kültürel faaliyetin de yapılabildiği bir yer. 
Rize girişindeki bu tesis ildeki konaklama ve tatil çıtasını yükseltmiş durumda. Yatırımın sahibi eski MÜSİAD Başkanı ve eski Rize milletvekili Ali Bayramoğlu. Memleketine gerçekten güzel bir yatırım yapmış. Tebrike şayan bir yatırım. 



Milletvekili Karal'a önce Rize'deki durumu soruyoruz. Karal, "sorun yok. Tüm gücümüzle çalışıyoruz. Vatandaş genel anlamda anayasa değişikliğini anlamış durumda. Kafalardaki az sayıda soru işaretini de kapı kapı dolaşarak yok etmeye çalışıyoruz."diyor. 

Peki, "tek adamlık" diye soruyoruz. Hasan Karal gayet soğukkanlı cevaplıyor. "Bu çok komik bir iddia. Seçimin olduğu yerde tek adamlık olur mu? Bu ülkede anayasa ve kanunlar var. Cumhurbaşkanı sonuçta ülkeyi mevzuata göre yönetecek. Yeni sistem Erdoğan'ın meselesi değil. Erdoğan zaten şu anda devletin zirvesinde. Biz asıl bu sistemi daha sonrakiler için istiyoruz. Çünkü parlamenter sistemden çok çektik. Yürümedi. Daha fazla ısrar etmenin manası yok. Türkiye'nin istikrarı için yeni sistem şart."  

Karal, 18 yaşında seçilme hakkı ile ilgili soruya ise şöyle cevap verdi. "Buradaki tüm yoğunlaşma milletvekilliği üzerinde olmaktadır. Bu; konuyu anlamamak manasına geliyor. Belediye meclis üyeliği, İl Özel İdaresi Meclis üyeliği, muhtarlık gibi tüm  seçimle gelinen yerler için de geçerli bu husus. Seçen aynı zamanda seçilebilmeli de. Batı'da birçok ülkede de seçilme yaşı 18. Onlar gençlerine güveniyor da, biz neden güvenmeyelim?  Biz gençlerimize daha fazla güveniyoruz." 
Genç emeklilik konusunun yanlış aktarıldığını belirten Karal, milletvekili dahil hiç kimsenin 2 yıl çalıştıktan sonra emekli olamayacağını söyledi. Hiç bir çalışanın gün ve yıl doldurmadan emekli olma ihtimalinin bulunmadığını hatırlatan Karal, CHP'nin bu konuda seçmene yalan söylediğini bildirdi. 



Programdan sonra Rize'yi çarşı pazar dolaşıp vatandaşın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Rize yeni bir rekor peşinde. Konyalı olduğumuzu, Konya'nın bu sefer Rize'yi geçmek için iddialı olduğunu söylediğimizde ilginç bir değerlendirme ile karşılaştık. Rizeliler, rakibimiz Konya değil Bayburt diyorlar. Durumu 1 Kasım seçim sonuçlarıma bakınca anladık. Rize'de son seçimde AK Parti yüzde 75.4 oy alırken, Bayburt'ta yüzde 72.9 almış. Ancak MHP'nin Rize'deki oyu yüzde 5.4 ilken Bayburt'ta yüzde 20.7.   Matematiksel bir değerlendirme yapılırsa Bayburt fark atacak gibi görünüyor. Sanırım Rizeliler de hesabı böyle yapıyorlar. Bayburt'a henüz gitmediğimizden bu konuda bir değerlendirme yapamıyoruz. 16 Nisan akşamı bakıp göreceğiz. Karadeniz'in en uç ili Artvin. Allah'tan bir mani olmazsa Artvin'in nabzını tutmaya çalışacağız. 





 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    konyalı
    7 yıl önce

    yakın zamanda batı çevreyolu yapılması için de çalışma yapılırsa oy oranı da çok artar diye tahmin ediyorum. selçuk kampüsten > meram tıpa yol yıllardır beklemede

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • A
    ahmet
    7 yıl önce

    Keşke Konyanın bir ilçesi büyüklüğündeki Rize veya Trabzona yapılan yatırımların yarısı da Konyaya da yapılsaydı.Ama Konyaya yatırıma ne gerek var ki Konya nasılsa çantada keklik.

    • Cevapla
    • Begen (11)
    • Begenme (0)
  • AB
    Alp Bey
    7 yıl önce

    Rekabet için değil bilinçli şekilde oy verelim. Takım tutar gibi parti tutmaya gerek yok. Ülke için millet için kendimiz için mantıklı olanı seçmek gerekir.

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English