Son Dakika Haberler

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya’daki sanayi ziyaretleri kapsamında, 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Motus Otomotiv A.Ş.’yi ziyaret etti.

Rektör Özçelik’ten 3. OSB’ye ziyaret
Firma yetkililerinden bilgi alan Prof. Dr. Özçelik, firma bünyesindeki üretim tesislerini gezdi.

Ziyarete, KTÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı ve KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri eşlik etti. Toplantı salonunda gerçekleştirilen değerlendirmede, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Başdanışmanı Amour Zalia ve heyeti de bulundu.

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, yaptığı konuşmada, KTÜN’ün yeni bir araştırma üniversitesi hedefinde olduğunu belirterek, bazı fakülte ve yüksekokulları itibarıyla 50 yıla dayanan bir geçmişinin bulunduğunu ifade etti.

KTÜN’ün deneyim ve tecrübeleriyle Türkiye ve bölgesel anlamda elde ettiği önemli başarılardan söz eden Prof. Dr. Özçelik, sanayi ziyaretlerine ilişkin şunları kaydetti:

“Yapılan işlerin daha nitelikli olmasını sağlamak amacıyla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı ve ilgili bölüm başkanı, öğretim üyeleriyle firmaların özelliğine uygun olarak bu tür ziyaretlerimize devam edeceğiz. Bu anlamda sanayiyle iç içe olan öğretim üyelerimizin sayısını artırmak istiyoruz. Ziyaretlerimizde hem birbirimizi tanıyalım, hem de olası bir iş birliği kapsamında ne gibi projeler yapabiliriz ya da yapılanları nasıl artırabiliriz bunun gayreti içinde olacağız. Her iki tarafta da o potansiyel var. Konya, dışarıdan bakınca tarım şehri gibi gözükmekle birlikte İç Anadolu’da sanayinin de merkezi olma durumunda bir potansiyele sahiptir. İnşallah, Konya’nın beklediği savunma sanayinin merkezi olma anlamındaki temelleri atılmış, önümüzdeki 3 yıl ya da 5 yıl içerisinde onun meyvelerini fazlasıyla göreceğimize inanıyorum.”

Motus Otomotiv A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hıfsı Soydemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “İlk karşılaştığımızda Rektör hocamızdan adı geçen ‘fabrikaları gezmek istiyorum’ ifadesi hakikaten beni etkilemişti, hoşuma gitmişti. Bu, bana göre bir vizyoner bir bakış açışıdır. Yönünüzün nereye olduğunu gösteren bir durumdur. Bizim arzuladığımız, beklediğimiz, istediğimiz şey de buydu. İnşallah, bizler sanayiciler olarak belirli başlı yerlerdeki görevim ve özelde de Motus Otomotiv A.Ş. olarak her zaman sizin yanınızdayız. Ziyaretiniz için şahsım ve firmam adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English