Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Rejim kuşatmasındaki Doğu Guta'da çocuk ölümleri devam ediyor

UNICEF, Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde tedavisi yapılamayan 5 çocuğun yaşamını yitirdiğini, 137 çocuğun da acilen tahliye edilmesi gerektiğini duyurdu.

Rejim kuşatmasındaki Doğu Guta’da çocuk ölümleri devam ediyor
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonundan (UNICEF) yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin başkenti Şam'da Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Doğu Guta'da tedavisi yapılamayan 5 çocuğun yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Açıklamada, rejimin yoğun saldırılarının devam ettiği Doğu Guta'da "şiddetli yetersiz beslenme" sorununa bağlı olarak böbrek yetmezliği yaşayan ve saldırılarda yaralanan 7-17 yaşlarındaki 137 çocuğun tedavileri yapılmak üzere acilen tahliye edilmesi gerektiği vurgulandı.

"5 çocuk hayatını kaybetti"
Açıklamada, acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymasına rağmen rejimin tahliyelerine izin vermediği 5 çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

Şam'a 10 kilometre uzaklıktaki şehirde şiddetin devam ettiğine işaret edilen açıklamada, bölgedeki okulların çoğunun geçen ay kapandığı ifade edildi.

"Binlerce çocuk sessizce acı çekiyor"
UNICEF Suriye Temsilcisi Fran Equiza, Doğu Guta'daki insani durumun her geçen gün daha da kötüleştiğinin altını çizerek, "Doğu Guta'da çatışmalar şiddetini iyice artırırken binlerce çocuk sessizce acı çekiyor." dedi.

Bölgedeki saldırıların durdurulmasını isteyen Equiza, çocukların büyük bir korku içinde yaşadığına dikkati çekti.

Rejim ateşkesi bozmuştu
5 yıldır kuşatma altındaki Doğu Guta, Astana Anlaşmaları çerçevesinde "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmiş ve 22 Temmuz'da ateşkesin yürürlüğe girdiği bildirilmişti ancak Esed rejimi, bölgeye saldırılarını aralıksız sürdürmüştü.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, Esed rejiminin Doğu Guta'da "ortaçağ benzeri kuşatmayı" sürdürmesinin hiçbir gerekçesi olmadığını belirtmişti.

Doğu Guta'ya Nisan 2017'ye kadar kaçak yollar, gizli tüneller ve aracı tüccarlar vasıtasıyla kısıtlı gıda girişi sağlanabiliyordu.

O tarihten bu yana, rejim ve destekçisi yabancı terörist grupların ablukayı sıkılaştırmasıyla bölgeye gıda maddesi ve ilaç sokmak imkansız hale geldi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English