Son Dakika Haberler

Hotamış ve Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kiraz, Ak Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk'un Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Olağan Genel Kurulunda aday olmayacağını açıklamasına ilişkin, "Yine, yeni, yeniden aday olmalısın" dedi.

“Recep Konuk yeniden aday olmalı“
Hotamış Ve Havalisi Kültür Ve Dayanışma Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kiraz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 
 
"Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk ilçe belediye başkanları, ziraat odası temsilcileri, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, pancar ekicileri  ve çiftçilerinde katılımıyla bir istişare  danışma ve dayanışma toplantısı tertip ederek 26 Ağustos 2017 tarihinde  Cumartesi günü gerçekleşecek olan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Olağan Genel Kurulunda aday olmayacağını  kamuoyuyla paylaşmış  olup bu kararını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.  
 
Öncelikle Konya Çiftçisinin ve Türk Tarımının mimarı olarak gördüğümüz Başkan Recep Konuk, 18 yıl önce Anadolu’muzun kadim başkenti Konya’dan bir kalkınma harekatını başlatmıştır. Bu kalkınma harekatı önce bölgemizde, sonra ülkemizde, ardından da dünya genelinde üreticilerimize, sanayimize ve özellikle de tarımsal örgütlerimize örnek olmuştur.

Yıllarca zor şartlarda bıkmadan, usanmadan zarar dahi etse üretmeyi asla bırakmayan bölge çiftçimiz bu harekatla birlikte ürettiğinin karşılığını almaya başlamış, bir güven duygusu oluşmuştur. Sayın Başkan Recep Konuk, çiftçimizin ürettiği ürün karşılık bulsun ve refah seviyesi artsın diye çiftçimizin olduğu her yerde olma gayreti içerisinde neredeyse elinde bulunan 1 tane fabrikadan 45 tane fabrikayı üretim tesisini hayata geçirmiştir. Konya ovasında, buğday, arpa, mısır, ayçiçeği, patates, kanola, üzüm, elma, havuç, tritikale başta olmak üzere 17 kalem tarım ürünü onun döneminde yapılan yatırımlarla değer bulmuştur. Zarar eden bir kurumu devralarak, 3,8 milyar doların üzerinde yatırımı olan bir kurum haline getirmeyi başarmıştır.
 
Ülkemizin 16 büyük şirketi arasında yerini almış ve gıda sektöründe ise 4’üncü sıraya yükselmeyi başarmıştır. En önemlisi de Anadolu’dan Torku markasıyla bir değer bir kalite oluşturarak çiftçimizin hikayesini  ve hedeflerini dünyanın dört bir köşesine taşımıştır. Sayın Başkan Recep Konuk bey tüm yatırımlarının özünde insan olmuş ve bu anlayışla Konya ovasında ülkemiz nüfusu kadar fidan dikmiş ve fidanlar ağaca dönüşmüştür. Bu hedefiyle büyük bir sosyal sorumluluk projesine de imza atmıştır. Başta spor ve eğitim olmak üzere birçok alanda gençliğimizi sponsorluk faaliyetleriyle desteklemiştir.  Yıllarca Konyaspor’a sponsorluk etmiş ve bu çok yakışmıştır.  Öğretmenler öğrencilerine yaşayan bir başarı hikayesi olarak onu ve bu kalkınma harekatını anlatır olmuştur. 
 
Sayın Başkan Recep Konuk öncülüğünde bölgemize ve ülkemize yapılan tüm yatırımlardan dolayı yetiştiricilerimiz adına yürekten bir teşekkür ediyoruz.  Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Olağan Genel Kurulunda aday olmayacağını ifade etmiş olması  bizlerde ve bölgemizde  büyük üzüntü yaratmıştır.
 
Çiftçilerimizin yeniden tefecilerin eline düşmemesi çiftçinin ektiği ürettiği ürünlerin değerinde pazar bulması alınması satılması için  Başkan Recep Konuk beyin aday olmama kararını bir daha bir daha yine yeniden gözden geçirmesini can ı gönülden arz ediyoruz, istirham ediyoruz, rica ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koymuş olduğu 2023, 2071 hedeflerine ülkemiz tüm engellemelere rağmen yoğun bir performans harcayarak ulaşma gayreti içerisindedir.

Bu hedefe ulaşmada Konya’mıza da önemli görev ve sorumluluklar verilmişken Recep Başkan’ın bizi bu yolda yalnız bırakmamasını Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin olağan genel kurulunda aday olarak çiftçimizin en güçlü teveccühüyle görevine devam etmesini arzu ediyoruz, tekrar söylemek gerekirse rica ediyoruz sayın başkandan,  ayrılma gel tekrar gel bu çiftçi kuruluşunun başına dön diyoruz.  

Bölge ve ülke çiftçisinin geleceği, Konya Şeker’in geleceğiyle bütünleşmiştir.  Sayın Başkan Sayın Vekilimiz Recep Konuk beyin  göreve devam etmesiyle ve öncülüğünde üreticilerimiz birçok başarıya imza atarken, birlik olmanın gücünü herkes bir kez daha müşahede edecektir ve herkes bunu bir daha görecektir. Üzüntü ile öğrenmiş olduğumuz aday olmuyorum kararınızı bir kez daha gözden geçirmenizi, Konya çiftçisini yetim ve öksüz bırakmamanız için siz bu Konya çiftçisini yalnız bırakmamalısınız, bırakamazsınız,  bırakamazsınız,  Bu duygu ve düşüncelerle Sayın Başkan Recep Konuk’un adaylık sürecini yeniden değerlendirmesini rica ediyoruz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • CD
    Celalettin doğan
    7 yıl önce

    Ahmet bey çağrınıza içden evet diyorum ve her zaman yanındayız.Ortada dönen söylentilerin bitmesi recep beyin yeniden adayım demesiyle son bulacaktır en büyük beklentimiz recep beyin çabalarıyla büyüyen bu kuruluşa yeniden aday olması

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • SK
    sevdam konyam
    7 yıl önce

    Konyanın son dönemdeki yetiştirdiği en büyük vizyon sahibi insanlardan biri RECEP başkan.Ahmet bey lütfen öncülüğünü siz yapın kampanya başlatalım recep beyin o kurumun başında kalması için.Daha konya ya çok lazım o insan..

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English