Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Recep Konuk, cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı

Halkoylaması sürecinde Anadolu’nun nabzını tutan Anadolu’da Referandum programının stüdyosu bu kez Karaman’a kuruldu. AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk ekonomik, siyasi ve sosyal ilerleme için cumhurbaşkanlığı sisteminin gerekliliğini anlattı, 18 maddenin doğru okunmasını istedi.

Anadolu’da referandum programının konuk koltuğuna bu kez AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk oturdu. 

Cumhurbaşkanlığı sisteminin yönetimde çok başlılığı ortadan kaldıracağını söyleyen Konuk davul, tokmak benzetmesi yaparak, "Davul başkasında tokmak bir başkasında oldu. Ritim tutmadı, sağlıksız bir yapı ortaya çıktı. Yeni sistemle davul da tokmak da milletin seçtiğinde olacak. Ritimde bir problem olursa millet seçtiğini değiştirecek. " dedi.

Konuk, muhalefetin “tek adam” sloganı ile hayır kampanyası yürütmesine de değindi ve söylemin yanlış hatta milleti yanıltmaya dönük bir girişim olduğunu ifade etti. Recep Konuk, "Anlaşılmaz bir durum, tek adam ifadesi anlaşılabilir yaklaşım değil. Tam aksine iş ve işlemlerin sağlıklı, hızlı, dünyaya ayak uydurmuş hem kararı hızlı almış hem de kararları hızlı uygulayabilen bir yönetim biçimi olacak 17 nisan sabahı... Tek adam değil tek elden yönetmenin kolaylığını yaşayacak ülke." dedi.

“Seçilme yaşını 18’e düşüren maddenin eleştirilmesini anlamakta zorlanıyorum” diyen Recep Konuk Barcelona takımı örneği vererek şunları söyledi:

"Orada oynayan futbolcular 7-8 yaşında itibaren dünyanın dört bir yanından toplanır, yetiştirilir, koşturulur. Gençleri alacağız, yetiştireceğiz. Türkiye dünya ile yarışacak. Coğrafyamız çetin bir coğrafya... Parlamentoda çok daha verimli çok daha kabiliyetli, çok daha deneyimli politikacıların yetişmesi adına gençlerin de parlamentoda temsil edilmesi bu ülke adına büyük bir kazanım olacak"

Konuk yeni sistemle birlikte milletvekili sayısındaki artışı da değerlendirerek, "600 milletvekili sayısı, toplumun temsil edilmesi, her kesmin parlamentoda yer alması, parlamenterlerin seçmene daha fazla vakit ayırması anlamında doğru bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Az olduğunu da söyleyebilirim" dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English