Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

'PYD'nin temizlenmesi tüm Ortadoğu için hayırlı olur'

Bayırbucak Türkmen Bölgesi 2. Sahil Tümeni Komutanı Solak, "PYD/PKK'nın Türkiye ve Suriye üzerindeki hain planlarını bilmekteyiz. Teröristlerin temizlenmesi tüm Ortadoğu için atılacak hayırlı bir adımdır." dedi.

’PYD’nin temizlenmesi tüm Ortadoğu için hayırlı olur’
Bayırbucak Türkmen Bölgesi 2. Sahil Tümeni Komutanı Tarık Solak, "PYD/PKK'nın Türkiye ve Suriye üzerindeki hain planlarını bilmekteyiz. Teröristlerin temizlenmesi tüm Ortadoğu için atılacak hayırlı bir adımdır." dedi. 

Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PYD/PKK'nın Esed rejimiyle iş birliği yaptığını ve dış güçlerce çeşitli bahanelerle desteklendiğini aktardı.

Örgütün Suriye'yi bölmek ve kuzeyde kanton oluşturma hayaline Fırat Kalkanı Harekatı'yla büyük bir darbe vurulduğunu belirten Solak, "Bunlar, DEAŞ ile savaşıyor gibi yapıp, kendine alan oluşturmaya çalıştı. Ardından, kendisine muhalif Kürt, Arap, Türkmen kim varsa insanları göçe zorladı. Bunlar unutulmamalı." ifadelerini kullandı.

Solak, PYD'nin, baskı ve korku politikasıyla elindeki bölgelerde hakimiyet kurmaya çalıştığını, TSK'nın muhtemel Afrin harekatının Suriyelilerin tamamını sevindireceğini söyledi.

Suriye'yi parçalamak isteyenlerin bu teröristleri kullandığını kaydeden Solak, "PYD/PKK örgütü, Suriye'nin ve tüm coğrafyanın belasıdır. PYD/PKK'nın Türkiye ve Suriye üzerindeki hain planlarını bilmekteyiz. Teröristlerin temizlenmesi tüm Ortadoğu için atılacak hayırlı bir adımdır. Türkiye'nin muhtemel operasyonunu sonuna kadar destekliyoruz, her zaman yanındayız. Allah Türkiye'yi korusun. " diye konuştu.

"Türkiye'nin yanındayız"

Tümenin saha komutanlarından Ramazan Abdi de TSK'nın Afrin ve Münbiç'te PYD/PKK'ya yönelik muhtemelı operasyonların sadece Türkiye için değil, tüm bölgenin geleceği için önemli bir hamle olacağını belirtti.

Türkiye'nin atacağı her adımda yanında olduklarını söyleyen Abdi, "PYD'li teröristlerin kökünün kurutulmasını tüm Suriye halkı istiyor. Türkiye çok büyük bir devlet ve o hainleri bitireceğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English