Son Dakika Haberler

Potada maçın ardından

Eklenme Tarihi: 06.06.2014 - 02:49

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Galatasaray Liv Hospital'ı 74-73 yenen Fenerbahçe Ülker, seride 2-0 öne geçti Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, son dakikaları ayakta izledi Karşılaşmanın en skorer ismi, Galatasaray Liv Hospital'dan 24 sayı atan Markoishvili oldu

İSTANBUL (AA) - Beko Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Galatasaray Liv Hospital'ı 74-73 yenen Fenerbahçe Ülker, seride 2-0 öne geçti. 

Bu sezon play-offlarda yenilgi almayan sarı-lacivertliler, sahasında oynadığı final serisinin ikinci maçında zorlanmasına karşın sarı-kırmızılı takıma üstünlük kurmayı başardı. 

Serinin ilk maçında rakibini 89-70 mağlup eden Fenerbahçe Ülker, ikinci maçı da 74-73 kazanarak durumu 2-0 yaptı. 

Dört galibiyete ulaşan takımın şampiyon olacağı final serisinin üçüncü maçı, 8 Haziran Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 19.00'da oynanacak. 

 

- Zoric'in basketi geçerli sayılmadı

 

Karşılaşmanın ilk yarısının sonunda Fenerbahçe Ülkerli Zoric'in attığı basket, geçerli sayılmadı. 

Pota altı mücadelesinde topa sahip olan Zoric, ilk yarı sona ererken iki sayılık basket attı. Ancak görüntüleri izleyen hakemler, atışın süre bittikten sonra olduğunu belirterek, sayıyı vermedi ve karşılaşmanın ilk yarısı 34-34 berabere sona erdi. 

 

- Bogdanovic, sakatlık geçirdi

 

Fenerbahçe Ülker'de, Bojan Bogdanovic, ikinci yarının başında sakatlık geçirdi. 

Üçüncü periyodun ikinci dakikasında bir pozisyonda sakatlık geçiren Bogdanovic, kenara gelerek tedavi oldu. Bir süre kenarda oturan Bogdanovic, dördüncü periyodun başında yeniden oyuna girdi. 

 

- Aziz Yıldırım, son dakikaları ayakta izledi

 

Karşılaşmayı büyük bir heyecanla takip eden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, son dakikaları ayakta izledi.

Zaman zaman hakem kararlarına da tepki gösteren Yıldırım, sarı-lacivertlilerin attığı basketlerden sonra oyuncuları alkışladı. 

 

- Son 4 saniyede saha karıştı

 

Karşılaşmanın bitimine 4 saniye kala, bir pozisyondan sonra sahada gerginlik oldu. 

Fenerbahçe Ülker 74-73 öndeyken, Galatasaray Liv Hospital hücumunda top dışarı çıktı. Bu pozisyonda hakem Rüştü Nuran, topun sarı-lacivertli oyunculardan çıktığı yönünde karar verince sarı-lacivertli oyuncular, teknik heyet ve yöneticiler, bu karara büyük tepki gösterdi. Sahaya giren Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Obradovic, hakem Rüştü Nuran ile bir süre görüştü. Bu sırada sahada Fenerbahçe Ülkerli Zoric ile Galatasaray Liv Hospital'den Markoishvili arasında gerginlik yaşandı. Ancak hakemin kararı itirazlara rağmen değişmedi ve sarı-kırmızılı takım oyuna kenardan başladı. 

Son anları büyük çekişmeye sahne olan maçta, Galatasaray Liv Hospital son hücumu değerlendiremeyince, Fenerbahçe Ülker karşılaşmadan 74-73 galip ayrıldı. 

 

- En skorer Markoishvili

 

Karşılaşmanın en skorer ismi, Galatasaray Liv Hospital'dan Markoishvili oldu. 

Maçta 10'da 6 üç sayılık atış isabetiyle oynayan Markoishvili, 24 sayı kaydetti. Sarı-kırmızılılarda Erceg 14, Arroyo 12 sayı ile oynadı. Galatasaray Liv Hospital, rakibine ribauntlarda 36-25 üstünlük kurdu. 

Fenerbahçe Ülker'de ise McCalebb ve Zoric 15'er sayı, Preldzic 13 sayı atarken, Bogdanovic maçı sayı atamadan tamamladı. 


Kaynak: