Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Polis tarafından öldürülen siyahinin ailesine 3 milyon dolar

ABD'de bir polis memurunun, aracında öldürdüğü Castile'in ailesine 3 milyon dolar tazminat ödenmesi konusunda anlaşma sağlandı

Anadolu Ajansı haberine göre;
NEW YORK (AA) - ABD'nin Minnesota eyaletinde polis tarafından öldürülen siyahinin ailesine 3 milyon dolar ödenmesi konusunda taraflar arasında anlaşmaya varıldı.

Siyahi Philando Castile, Minnesota'nın Saint Anthony kentinde kız arkadaşı ile otoyolda giderken aracını durduran polis tarafından silahla vurularak öldürülmüştü.

Mahkeme, iki hafta önce sona eren ceza davasında polis memuru Jeronimo Yanez'i suçsuz bulmuş, bu karar özellikle siyahi toplumunun tepkisini çekmişti.

Polisin aşırı güç kullandığını ve cazalandırılmasını isteyen savcılık polisin beraat etmesinin ardından olayın polis kamerası görüntülerini yayınlamıştı.

Görüntülerinde polis memuru Jeronimo Yanez otoyolda bir aracı durduruyor. Yanez otomobilin sürücüsüne stop lambaları yanmadığı için kendisini durdurduğunu söylüyor.

Sürücü Castile, belgelerini isteyen polise, aracında ruhsatlı silahı olduğunu anlatıyor. Bu sırada iddiaya göre cüzdanını çıkarmaya çalışan sürücüye polis memuru saniyeler içinde art arda ateş ediyor. Vücuduna 7 kurşun isabet eden Castile araçta hayatını kaybediyor. Görüntülerde araçta sürücünün kız arkadaşı ve onun küçük kızının da olduğu görülüyor.

Savcılık ikinci dereceden cinayet ve araçtakilerin hayatını tehlikeye atmaktan polis memuru aleyhine dava açmıştı.

- Tazminat davasında anlaşma sağlandı

Polisin beraat etmesinin ardından Castile'in ailesi kent yönetimine açtıkları davada da anlaşma yoluna gitti.

Aileden yapılan yazılı açıklamada, kent yönetimi ile 3 milyon dolar tazminat karşılığı anlaşma sağlandığı duyuruldu.

Paranın hiçbir şekilde Philando Castile'i geri getirmeyeceği kaydedilen açıklamada, ailenin bu tazminatla onun adına vakıf kurmayı planladığı duyuruldu.

ABD'de polis şiddeti nedeniyle yıllık ortalama bine yakın kişi hayatını kaybediyor. 2015'te 991, 2016'da da 963 kişinin polis tarafından öldürüldüğü ülkede bu yılın başından bu yana 460'tan fazla kişi polis tarafından vurularak yaşamını yitirdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English