Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Polis Mesut'tan Suriyeli çocuklara şefkat eli

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mesut Eroğlu, kente yerleşen Suriyeli sığınmacıların dertleriyle dertlenip mutluluklarına ortak oluyor.

Polis Mesut’tan Suriyeli çocuklara şefkat eli
Meslek hayatının 20 yılını geride bırakan Eroğlu, 4 yıldır görev yaptığı merkez Melikgazi ilçesindeki Danişmentgazi, Selçuklu ve Osmanlı Mahallelerinde yaşayan Suriyelilerin sorunlarıyla aileden biri gibi ilgileniyor, sorunlarını çözmek için elinden gelen tüm gayreti gösteriyor.

Suriyeli çocukların gördükleri her yerde "Polis Mesut ağabey" diye seslenip yanına koştuğu Eroğlu, onlarla futbol ve basketbol oynayıp zaman geçiriyor.

Görev yaptığı yerlerde, büyüğünden küçüğüne herkesin "Polis Mesut ağabey" diye hitap ettiği Eroğlu, sorumluluk alanına giren mahalle sakinlerinin her türlü sıkıntısını dinleyip çözüme kavuşturmak için elindeki ajandasına notlar alıyor.

Mesai saati bitimine kadar mahalle sakinleri ile beraber olan Eroğlu, buralardaki Türk ve Suriyelilerin  huzur içerisinde yaşamalarından büyük keyif duyuyor.

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Suriyeli çocuklarla birebir ilgilenip onları suçtan uzak tutarak geleceğe umutla bakmaları için mücadele ettiğini söyledi.

Görev yaptığı 3 mahallede Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığını belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"Melikgazi ilçesindeki Danişmentgazi, Selçuklu ve ve Osmanlı Mahallelerinde Suriye uyruklu vatandaşlar yoğunlukta yaşamaktadır. Ben de her gün bu bölgeye gelerek sokaklarda ve caddelerde Suriye uyruklu vatandaşlarla görüşüyorum. Bir sıkıntıları var mı diye çocuklarla sohbet ediyorum. Ayrıca eğitim gördükleri yerlerde de ziyaret edip zaman zaman onlara hediyeler getiriyorum. Bunun yanında Suriyeli esnafı da ziyaret ederek asayiş olaylarına yönelik bilgilendirmeler yapıyorum. Günümüz bu şekilde geçiyor."

Eroğlu, ihtiyaç sahibi Suriyelileri görünce onlara yardım etmek için elinden geleni yaptığını anlatarak, "Bazen sokaklarda ayakkabısı veya montu olmayan Suriyeli çocukları görünce onlara arkadaşlarımızla parka, mont, ayakkabı gibi hediyeler de veriyoruz. O çocukların sevinci bizi mutlu ediyor." dedi.

Havalar güzel olduğu zaman Suriyeli çocuklarla futbol, voleybol, masa tenisi ve basketbol oynadıklarını dile getiren Eroğlu, çocukların küçük bir hediyeden bile çok mutlu olduklarını ifade etti.

Bu durumdan çok mutlu olduğunu aktaran Eroğlu, "Sokaktan veya eğitim gördükleri yerin yakınından geçerken beni gördükleri zaman camlara çıkıyorlar ve polis Mesut ağabey diye bağırıyorlar. Bu da benim hoşuma gidiyor. Teneffüs saatlerinde filan da denk gelirse yanıma koşuyorlar. Bu çocukların bizi sevmesi ayrı bir duygu. Aileler de bu durumdan çok memnun. Beni görünce 'şükran' diye teşekkür ediyorlar. Mutlu oluyoruz. Görevimizi layıkıyla yaptığımıza inanıyorum." diye konuştu.

- "Yediden yetmişe herkes selam verir"

Eroğlu, mesai saatinin bitimine kadar görevli olduğu mahallelerde dolaştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Görevli olduğum mahallelerde gitmediğim sokak kalmadı. Hemen hemen herkesle yüz yüze görüştüm. Bu insanlar polisin sıcakkanlılığını hissettiler. Beni sevdiler. Yani hangi sokağa gidersem gideyim, yediden yetmişe herkes selam verir. Onlarla oturup muhabbet ederiz. Bir sıkıntıları olduğu zaman direkt bana söylerler. Bana sürekli polis Mesut ağabey diyorlar. Burada polis Mesut ağabey olarak anılıyorum. Bazen çarşıda istirahatli günümde bile birçok insan bizim mahallenin polisi diye yanıma geliyor." 

Suriyeli Mustafa Hannura (11) da Eroğlu ile sürekli görüştüklerini belirterek, "Mesut ağabeyi çok seviyorum. Okulda, camide nerede görürse hediyeler veriyor. Bazen beraber futbol maçı yapıyoruz. Saklambaç bile oynuyoruz. Tüm öğrenciler Mesut ağabeyi seviyor." dedi.

Ahmet Halil (14) ise polis memuru Eroğlu'nun kendisine Türkçe öğretmeye çalıştığını, basketbol, voleybol gibi oyunlar oynadıklarını ve kendisini çok sevdiklerini söyledi.
Nihat Hamad (25) da Eroğlu'nu aileden biri gibi gördüklerini anlatarak, "Mesut ağabey bizim arkadaşımız. Buraya geldiğimizden beri yanımıza gelip gitti. Sıkıntılarınız var mı diye bize sordu. Bir sıkıntı olursa haber edelim diye telefon numarasını bile verdi." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English