Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Piyasaları manipüle etmeye çalışanlara itibar etmeyin"

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen konferansa Gazeteci – Yazarı Erkin Şahinöz konuk oldu.

“Piyasaları manipüle etmeye çalışanlara itibar etmeyin“
Dalgalı piyasalarda geleceği öngörme ve risk yönetiminin anlatıldığı konferansa MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Mücahid Ahmed Köksal, MÜSİAD Seydişehir Şube Başkanı Mustafa Akman, yönetim kurulu üyeleri ile MÜSİAD Hollanda Den Haag önceki dönem Başkanı Gülali Alkılıç ve MÜSİAD Konya şube üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. 

 Konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, 
“Türkiye’nin en yaygın ve en güçlü sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD, dünyanın her noktasına ulaşma hedefiyle, şube ve temsilci sayısını artırmaya devam ediyor. Suriye Azez temsilciliğimizin açılışıyla birlikte 82 Ülkede 212 temsil noktasına ulaşmış durumdayız. İki yılda bir düzenlenen uluslararası MÜSİAD EXPO’nun17’cisi 21Kasım’da İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde açılacak. Konya’mızdan da 13 firmanın katılacağı fuara, yerli ve yabancı yaklaşık 600 firma katılacak. 30 farklı ülkeden Bakan düzeyinde katılımın olacağı fuarımızda 8000’in üzerinde ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecektir” dedi.  

Başkan Okka’nın ardından sözü alan Gazeteci-Yazarı Erkin Şahinöz, “ Kısaca ekonomimizin durum tespitini yapmak istiyorum. Türkiye ekonomisinde inşaat sektörünün payı yüzde 7’dir. Ama Türkiye ekonomisinin çok önemli kısmı inşaatta ilintilidir. Konut satışlarının 3’te biri ipoteklidir. Geçen yıla göre de konut satışlarında düşüş yüzde 70’dir. Türkiye’nin şu an kanayan yarası inşaat sektörüdür. Otomobil satışlarında da geçen yılın Ağustos ayına göre yüzde 75 düşüş yaşandı. Türkiye’de artık otomobil de satılmıyor. Hükümet de bunu görerek piyasayı hareketlendirmek için bir takım vergi düzenlemeleri yaptı, ama vatandaşta alacak para yok.
Türkiye şu an küçülüyor. Küçülmeden bir krizden çıkılmaz. Türkiye’de şuan için kar zarar problemi yok, bu krizi de kısa zamanda atlatabiliriz. Ancak bir konkordato dalgası var ki, devletimizin buna biran önce el atması gerekiyor. Aksi halde bu iş başımızı ciddi bir şekilde ağrıtacak.Ekonomimiz çok çabuk dalgalanıyor ve aynı şekilde çabukça toparlayabiliriz. Bu, işi nasıl yönettiğimize bakar. Önümüzdeki yıl sonuna doğru global bir kriz beklenmektedir. Böyle bir kriz, biz güçlü olsak bile bir ekonomide büyük bir hasar oluşturabilir.Dünyada dolaşan 80 milyar dolar sıcak para korktuğu zaman kendine yeni bir liman arar. O güvenilir limanın adı halk arasında bilinen şekliyle altın değil dolardır. Para korkarsa bizim gibi ülkelerden çıkar ABD’ye geri döner. Bizden çıkış olunca da kur yükselişe geçmektedir. Cumhurbaşkanımız, vatandaşımızdan ısrarla dövizlerini bozdurmalarını istiyor. Vatandaşın bankada 85 milyar, yastık altında ise 40 milyar dolar var. Bu toplamda 125 milyar doları buluyor. Bu paranın yüzde 80’i dolar yüzde 20’si ise Euro’dur. Merkez bankasının kullanılabilir rezervi ise 20 milyar dolardır. Cumhurbaşkanımız, Merkez bankasının müdahale edecek gücü yok ama vatandaşın müdahale edecek bir gücü var diyor. Türkiye’de gerçek merkez bankası vatandaştır, bu bir gerçektir. Döviz alınmaya devam edilirse kur yükselmeye devam edecektir. Kriz başlanmadan önce bazı hesaplarda tarihte nadir görülen döviz alımları oldu. Yaklaşık dokuz milyar dolar döviz alındı.
Dolar yılsonunda 7,40 olacakmış, 3,20 olacakmış diyen varsa itibar etmeyin. Bunlar, sistemi manipüle etme çabasıdır. Doların ne olacağını bilmek mümkün değil, biz sadece kurun nereye doğru gideceğini hesaplayabiliriz. Herkes de kendi hesabını kendisi yapacak, önlemini ona göre alacaktır” diye konuştu. 

Konferansın sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Gazeteci - Yazar Erkin Şahinöz’e hediye taktim etti. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English