Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Petroldeki düşüş İskoçya'nın açığını zirveye taşıdı

İskoçya Bölgesel Hükümeti bütçesi düşük petrol gelirleri nedeniyle 2015-2016 mali yılında 14,8 milyar sterlin açık verdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
LONDRA (AA) – İskoçya'nın Kuzey Denizi petrollerinden elde ettiği vergi gelirinin dikkate değer şekilde azalması sebebiyle, ülke bütçesi 2015-2016 döneminde 14,8 milyar sterlin açık verdi.

İskoçya Bölgesel Hükümeti Harcama ve Gelir Dairesinin (GERS) verilerine göre 2015-2016 finansal yılını kapsayan dönemde İskoçya toplam vergi gelirlerinden yaklaşık 14,8 milyar sterlin fazlasını harcamak zorunda kaldı.

İskoç Hükümeti vergi gelirlerinden 2015-2016 döneminde yaklaşık 53,7 milyar sterlin elde ederken, toplamda yaklaşık 68,6 milyar seviyesinde kamu harcaması yaptı.

İskoçya'daki kamu harcamaları nüfusa oranla değerlendirildiğinde kişi başına 10 bin sterlin ile Birleşik Krallık ortalamasının yaklaşık 400 sterlin altında kalıyor.

Buna rağmen son verilerle birlikte İskoçya'nın bütçe açığı Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya (GSYH) oranla yüzde 9,5 seviyesine yükselmiş oldu. Birleşik Krallığın ortalama bütçe açığı ise hali hazırda yaklaşık yüzde 4 seviyesinde.

İskoçya'nın Kuzey Denizi petrollerinden elde ettiği vergi geliri 2015-2016 döneminde bir önceki dönemde (2014-2015) kaydedilen 1,8 milyar sterlin seviyesinden 60 milyon sterline düştü. Bu da kamu harcamalarında bütçe açığının artmasına neden oldu.

Verilere ilişkin açıklamada bulunan İskoç Ulusal Partisinin (SNP) lideri ve İskoç bölgesi Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoçya ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu belirterek, “Düşük petrol fiyatları, tabii ki gelirlerimizi azaltarak mali pozisyonumuz üzerinde etki gösterdi. Buna rağmen İskoçya'nın uzun vadeli ekonomik başarısı Brexit'in olası etkilerinin tehdidi altında.” dedi.

Referandum kampanyasında birçok defa, Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılığının İskoçya'da yeni bir bağımsızlık referandumunu tetikleyebileceği uyarısında bulunan Sturgeon, İskoç halkının kendi geleceklerini AB'nin bir parçası olarak gördüklerini söylemişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English