Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

'Petrol yerine artık bilginin satılması gündemde'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Ermiş, "Petrol yerine artık bilginin üretilmesi, satılması gündemde. Önümüzdeki süreçte bilgi madenciliği gibi meslekler çıkacak. Bunlar, bilginin önemini gösteriyor." dedi.

’Petrol yerine artık bilginin satılması gündemde’
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu "Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Kongresi ve Fuarı" (KAM'18) Antalya'daki Turizm Merkezi Belek'te oturumlarla devam ediyor.

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin Özdemirci, moderatörlüğünde, "Ulusal Politikalar ve Bilgi" başlıklı panel gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı İskender Ermiş, burada yaptığı konuşmada, bilişim teknolojileri üzerine yatırım yapan yöneticilerin dünyanın en zenginleri listesindeki yerlerine işaret etti.

Sosyal medyanın, arama ağlarının her kullanılışında "ayak izi" bırakıldığını dile getiren Ermiş, konum servisinden nabız atışının ölçümüne, parmak izinden yüz tanımaya kadar pek çok sistemin olduğunu hatırlattı.

Ermiş, bilginin gücünün ve değerinin farkın olunması ancak teknolojinin bilinçli kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Bilginin güç olduğunu, bu gücü iyi kullanabilin ülkeler arasına girmenin önemini vurgulayan Ermiş, şunları kaydetti:

"Bilgi güçtür, gelecek yıllarımızın en önemli olgularıdır. Petrol yerine artık bilginin üretilmesi, satılması gündemde. Önümüzdeki süreçte bilgi madenciliği gibi meslekler çıkacak. Bunlar, bilginin önemini gösteriyor, bunun farkına varılması gerekiyor."

"Verinin korunması önemli"
Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Bilimsel Çalışmalar Koordinasyon Daire Başkanı Hüseyin Murat Yücel de iletişim, güvenlik, sağlık, pazarlama ve reklamın küresel dünyanın birer veri madeni olduğunu belirterek, verinin korunmasının önemine dikkati çekti.

Yücel, e-devlet uygulamasına da değinerek, nüfusun yüzde 60'nın uygulamayı kullandığını, şirketlerin ise yüzde 90'ının e-devlet üzerinden hizmetlerini yürüttüğünü aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Altunel ise müzelerin önemini ve dijitalleşmeyi anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner de müzelerde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

KAM'18 programına sponsor desteği veren firmalardan Kod-A Genel Müdür Yardımcısı Aslı Seda Tura, Türkiye'nin en büyük dijital arşiv firması olduklarını söyledi.

Bin personelle sektörde hizmet verdiklerini ifade eden Tura, hem dijital hem fiziksel arşivleme hem de doküman arşiv yönetim yazılımı konusunda uzman kadroyla çalıştıklarını anlattı.

ANKAREF İnovasyon ve Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erhan Binici de KAM etkinliğinin kütüphane, arşiv ve müzeleri bir araya getirerek, sektörün sorunlarının konuşulduğu önemli bir platform olduğunu söyledi.

Binici, KAM organizasyonuna firma olarak katkılarını sürdürdüklerini aktardı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English