Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Pedallar UNESCO dünya mirası için dönüyor

"UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu 2017" kapsamında amatör sporcular, Bergama'dan Selçuk'a doğru pedal çevirmeye başladı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - İzmir'de düzenlenen bisiklet turu kapsamında amatör sporcular, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Bergama'dan Selçuk'taki Efes Antik Kenti'ne hareket etti.

Bergama ve Selçuk belediyeleri tarafından bu yıl ikincisi organize edilen "UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu 2017" kapsamında Bergama'daki tarihi Kızıl Avlu'da tören düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen yılki organizasyonun Selçuk'tan başlayarak Bergama'da son bulduğunu ve iki UNESCO Dünya Mirası ilçeyi buluşturduğunu söyledi.

Organizasyonla hem tarihi ören yerleri hem de bisiklet kullanımı konularında farkındalık yaratıldığını vurgulayan Kocaoğlu, İzmir'de bisiklet kullanımının hızla arttığını ifade etti.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, dünyada ilk kez iki UNESCO Dünya Mirası kent arasında bisikletle tur yapıldığına dikkati çekerek, "UNESCO Dünya Mirası Listesi bir koruma projesi, bu alanların korunması ve bizden sonraki kuşaklara da aktarılmasını öngören uluslararası bir anlaşma." diye konuştu.

Gönenç, bisiklet kullanımının sürdürülebilir bir çevre ve sağlık için alternatif bir ulaşım yöntemi olduğunu söyleyerek, 2018'in "Troia Yılı" ilan edildiğini, bu nedenle gelecek yıl Bergama ya da Selçuk'tan Troia Antik Kenti'ne uzanan bir tur düzenlemeyi amaçladıklarını kaydetti.

- Bisiklet turuna 5 görme engelli katılıyor

Bergama'dan Selçuk Efes Antik Kenti arasındaki 200 kilometrelik parkurda düzenlenen etkinliğe 275 amatör sporcu katılıyor, pedal çevirenler arasında 5 görme engelli de yer alıyor.

Etkinliğe katılmak için İstanbul'dan gelen görme engelli Mustafa İşçier, iki kişilik bisikletle parkuru tamamlamayı hedefliyor.

İşçier, 2013 yılından bu yana bisiklet organizasyonlarında yer aldığını belirterek, "Ben yardımcı pilot olarak katılıyorum. Engellilerin de bu tura katılabileceğini göstermek adına bugün buradayız." dedi.

Hatice Tunay ise geçen yıl organizasyonda bulunamadığını ve çok üzüldüğünü aktararak, ilk kez bu kadar uzun mesafe pedal çevireceğini dile getirdi.

Aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Gönenç ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın da yer aldığı bisikletli grup, pedal çevirmeye başladı.

Etkinlik kapsamında amatör sporcular bu akşamı Karşıyaka ilçesinde kamp kurarak geçirecek ve yarın Selçuk'a doğru yola çıkacak.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English