Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Parkinson hastası Cantemur'un tedavisine başlandı

Sağlığına kavuşması için "beyin pili" takılması gereken parkinson hastası Yaşar Cantemur, Sağlık Bakanı Akdağ'ın talimatıyla, tedavisine başlanması için hastaneye yatırıldı Cantemur, bakanlık yetkililerince evinden alınarak Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi Parkinson hastası Cantemur: "Bundan sonra 17 saat değil de 12 saat çalışarak borçlarımı ödeyeceğim. Bundan sonra kızımın elini tutabileceğim" Nöroloji Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Çömoğlu: "Hastanemiz 7 yıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Sağlığına kavuşması için "beyin pili" takılması gereken, bu nedenle üç ayrı işte çalışmak zorunda kalan parkinson hastası Yaşar Cantemur'un hastanedeki tedavisine, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla başlandı.

AA'nın durumunu gündeme getirdiği parkinson hastası Cantemur, Keçiören'deki evinden Sağlık Bakanlığının evde sağlık hizmetleri aracıyla alınarak, tedavisinin yapılacağı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Hastanedeki özel servise alınan 39 yaşındaki Cantemur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sesine kulak verdiği ve hayallerinin gerçekleşmesi için aracılık ettiği için Anadolu Ajansına teşekkürlerini sundu.

Bakan Akdağ'a da teşekkür eden Cantemur, "Bakanımız duyarlılığını göstererek bana yardımcı oldu, el uzattı." ifadesini kullandı.

İki çocuk babası Cantemur, "Ateş düştüğü yeri yakar. Yaşamayan kimse anlamaz, benim gibi olan kişiler bilebilir. Allah bana yardım etti. Aradıklarında, beni evden aldıracaklarını ve en güzel şekilde evime göndereceklerini söylediler." diye konuştu.

- "Sabah sıfır şarj ile kalkıyorum"

Parkinson tanısı konulduktan sonra engellilik oranı her geçen gün artan, el, kol ve ayak kontrolünü sağlamakta güçlük çeken Cantemur, şunları kaydetti:

"Sabah kalktığımda şarjım bitiyor. Telefonun şarjını düşünün, sıfır şarj ile kalkıyorum. Hapımı içiyorum. Bu hapların da yan etkisi, çok psikolojiyi bozuyor. Pil takılırsa bu titremelerin geçeceği söylendi. 17 saat çalıyorum, haplar da uyutmuyor. Bundan sonra 17 saat değil de 12 saat çalışarak borçlarımı ödeyebileceğim. Bundan sonra kızımın elini tutabileceğim."

Nöroloji Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Selim Selçuk Çömoğlu da Cantemur'un tedavisine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Teşhisle beraber medikal tedaviye alınan cevap izlenecek. Medikal tedavi yeterli olmazsa, tüm dünyada sayılı büyük merkezlerde uygulanan alternatif cerrahi tedavi uygulamaları var. Hastanemiz 7 yıldır çok sayıda parkinson hastasında 'beyin pili' tabir edilen pil programlama sistemlerini yapıyor. İlaç tedavileri yeterli olmazsa bu hastamıza da ileri tedavi yöntemleri uygulanacaktır."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English