Son Dakika Haberler

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Terörle mücadele sürecinde kimin zalim olduğunu halkımız da biliyor tüm dünya da biliyor. Hemşerimiz, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun sadece ülkemizdeki değil dünyanın dört bir köşesindeki mazlumların yanında olduğunu tüm vicdanlar biliyor” dedi.

Öztürk: Tüm vicdanlar biliyor
Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantısında ağaç ürünleri imalatı ve ticareti sektöründen üyeler bir araya geldi.

KTO Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, KTO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen 48. Meslek Komitesi’nin istişare toplantısında gündemdeki ekonomik ve sosyal konuları değerlendirdi.

Öztürk, “Güney Doğu Anadolu Bölgemizde terörle mücadelenin sürdüğü bir dönemi yaşamaktayız. Terörle mücadeleyi kronolojik olarak incelediğimizde, mücadelenin en önemli boyutunu çözüm süreci oluşturmuştur. Siyasi olarak çok büyük bir risk taşısa da devletimiz karalılıkla süreci yönetmiştir. Süreçte ana amaç, teröristlerin silahları bırakarak sınır dışına çıkması böylelikle bölgede normalleşen bir hayata geçilmesi idi. Çözüm sürecinin zor olacağını öngörüyorduk fakat terörün bitirileceğine dair bir sonuç alınacağı yönünde umutlanmıştık. Zamanla görüldü ki terör örgütü sınır dışına çıkmak yerine ağır silahlarla şehirlerde bir yapılanma yoluna gitmiştir. PKK’nın 7 Haziran seçimlerinden sonra Temmuz ayında iki polisimizi şehit ettiği saldırıdan sonra terörle mücadelede yeni bir süreç başlamıştır. Gelinen noktada Hükümetimizin kararlılığının devam ettiğini görmekteyiz. Tüm bu süreçlerde adına ister akademisyen densin ister sanatçı densin bazı kişilerin devletine karşı düşmanca bir tavır takındığını da üzüntüyle gördük. Tarihte okumuştuk; 1. Dünya Savaşı’nın en zor yıllarında, Osmanlı’nın son döneminde devletimizi parçalamaya yönelik batılı ülkelerin girişimleri varken, kendi vatandaşlarımız içerisinde İngiliz muhipleri gibi dernekleri kurup bu derneklere üye olanlar vardı. Görülüyor ki her dönemde vatanına bağlı olmayan insanlar çıkabiliyor. Son olarak da sanatçı adı altında bir kişi sosyal medyada Başbakanımıza zalim dediği bir paylaşımla gündeme geldi. Bu süreçte kimin zalim olduğunu halkımız da biliyor tüm dünya da biliyor. Hemşerimiz, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun sadece ülkemizdeki değil dünyanın dört bir köşesindeki mazlumların yanında olduğunu tüm vicdanlar biliyor. Adı sanatçı olan bu kişiye kullandığı sözü fazlasıyla iade ediyoruz. Bu ülkenin sunduğu tüm imkanlardan faydalanıp, lüks içinde yaşayıp o bölgelerde yaşanılanlara ağıt yakanları da gariplikle karşılıyoruz” dedi.

ALTERNATİF PAZAR ARAYIŞLARIMIZ YOĞUNLAŞTI

Terör sebebiyle bölge ekonomisinin durduğunu, Suriye ve Irak’ta yaşanılanların ekonomiye olumsuz etkilerinin olduğunu ifade eden KTO Başkanı Öztürk, “Ekonomik olarak sıkıntılı geçirdiğimiz 2015 yılını tüm olumsuzluklara rağmen çok kötü bir yıl olarak değerlendirmiyoruz. 2016’da da komşu ülkelerden kaynaklı, küresel ekonomiden kaynaklı bazı sıkıntılar devam edecektir. Kurlarda dalgalanma 2016’da da görülecektir. Bu süreçte reel kesimin kurdan olumlu veya olumsuz bir beklenti içine girmemesini tavsiye ediyoruz. Satış yaptığınız para birimi ile borçlanmalısınız. 2015’te ihracatımızdaki düşüş 2016’da da devam ediyor. Yılın ilk yarısında düşüşün devam edeceğini öngörmekteyiz. Şuanda alternatif pazar arayışlarımız yoğunlaşmış durumdadır. Cumhurbaşkanımızın Güney Amerika’ya bir ziyareti oldu. Bu pazarı değerlendirebileceğimizi düşünüyoruz. Bu girişimlerin etkisiyle, terörün bitecek olmasının etkisiyle, yılın ikinci yarısından itibaren ihracatımızın yükselişe geçeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Meclis Üyesi Mehmet Polat da “Meslek komiteleri istişare toplantıları ile hem ekonomi gündemindeki gelişmeleri değerlendiriyoruz hem de sektörlerimizdeki sorunlara ortak çözümler üretmeye çalışıyoruz. Reel sektörlerimiz açısından son derece verimli olduğuna inandığımız istişare toplantılarını düzenlemelerinden dolayı Oda yönetimimize 48. Meslek Komitesi adına teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar sektörleri ile ilgili taleplerini dile getirdiler.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English