Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Özselek: Konya, savunma sanayinde gurur kaynağı olacak

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek, ASELSAN Silah Sistemleri Tesislerinin Konya’da kurulacak olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Özselek: Konya, savunma sanayinde gurur kaynağı olacak
Konya SMMMO Başkanı Özselek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemiz gelişmişlik yolunda çalışmalarına devam etmekte. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada Konya Milletvekilimiz Sayın Ahmet Sorgun, Aselsan ve Konya Savunma Sanayi Anonim Şirketi ortaklığında Konya'da, Türkiye'nin ihtiyacı olan savunma araçlarının üretileceğinin haberini vermiştir. Bizler de bunun ülkemiz adına önemli bir adım olduğu kanaatindeyiz. Bu projenin Konyamız'da hayata geçirilmesi bizler için gurur kaynağı olmuştur. Proje için Konya SMMMO olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Konya, sanayisi ile Huğlu ve Üzümlü gibi üretim merkezleri sebebiyle savunma sanayinde üretim için ideal şehir niteliğindedir” dedi. 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı silahların yerli ve milli olarak üretileceği projede üretim için en uygun yer olarak Konya’nın gösterilmesinin doğru bir karar olduğunu vurgulayan Özselek “Konya, ülkemizde en büyük 3. Organize Sanayi bölgesine sahip İlimizdir. Konya Organize Sanayi Bölgemiz Uluslararası standartlarda hizmet sunmaktadır. Konyamız otomobil ve savunma sanayine yedek parça üretimi ile otomotiv sektörüne hitap eden bir ilimizdir. Sadece Türkiye’ye değil dünya ülkelerine de hizmet etmekteyiz. Açıklanan ihracat raporları da Konyamızın bu konuda başarılı olduğunu açıkça göstermektedir. Ayrıca Konyamız ülkemizdeki konumu itibariyle tüm lojistik bölgelere bağlı bulunması savunma sanayinde üretim için en ideal şehirdir. Kayacık mevkiinde açılan Lojistik Merkezimiz ülkemizin en büyük ve en gelişmiş lojistik merkezlerinden biridir. Konyamız'da yapılacak her türlü faaliyette Orta Anadolu’dan tüm ülke ve bölgeye lojistik hizmet verebilmesi bakımından önem arz etmektedir” diye konuştu. 

Özselek, ülkemizin ihtiyaçlarında kullanılacak silah sistemlerinin üretileceği tesisin Konya’ya kurulması ile ilgili olarak, “Yerli ve milli savunma silahlarının üretimi, tasarımı ve geliştirilmesi için kurulacak bu tesisimizin Organize Sanayimizin 5. Bölgesine 35 bin metrekarelik bir alana kurulması beklenmektedir. Yaklaşık olarak 300 milyon lira sermayeli bir yatırım olacaktır. Bu yatırım Konya’mızın savunma sanayi üretim bölgesi olması yolunda atılmış önemli bir adımdır. Açıklanan verilere göre 3,5 milyar dolarlık savunma sanayi ihracatımız Konya’nın sağladığı imkanlarla daha da artarak devam edecek ve eminiz ki Konya ülkemiz için savunma sanayinde bir gurur kaynağı haline gelecektir. Ülkemizin büyümesinde önemli rol oynayan ihracat rakamlarımız bu sayede daha da artacak. Ülkemizin büyümesine, gelişmesine imkan sağlayacak ve daha güçlü bir Türkiye olması için atılmış önemli bir yatırım olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Özselek, açıklamasına sonunda “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu önemli yatırımın Konyamızda yapılması için çalışan ve destek olan tüm milletvekillerimize, Sanayi ve Ticaret Odalarımız ile diğer odalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Projenin esnaflarımıza, Konyamıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek son verdi. 

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English