Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Özel öğrenciler için "Harfleri Öğreniyorum" programı

Amasya Üniversitesi tarafından özel eğitime gereksinim duyan öğrenciler için "Harfleri Öğreniyorum" adı altında ücretsiz bilgisayar programı tasarlandı Doç. Dr. Çakır: "Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin okuma yazma eğitimine yönelik animasyon destekli ortamların tasarlanması ve geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yola çıktık"

Anadolu Ajansı haberine göre;
AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesince özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için "Harfleri Öğreniyorum" adı altında ücretsiz bilgisayar programı tasarlandı.

Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilimsel Araştırmalar Projesi kapsamında tasarlanan programın kendi içinde dinamik şekillenen eğitsel modüller içerdiğini ve istekte bulunan kişilere ücretsiz verileceğini söyledi.

Bir ders destek materyali olan programın her bir harf için 35 sıralı soru içeren 29 paketten oluştuğunu belirten Çakır, şöyle devam etti:

"Program sayısız tekrara imkan veren oyun tabanlı etkileşimlerle öğrencilerin harfleri hafızada ilişkilendirme, hatırlama ve ayırt etme becerilerini geliştiriyor. Programı tasarlarken özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin okuma yazma eğitimine yönelik animasyon destekli ortamlarının tasarlanması ve geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yola çıktık. Bundan sonraki planda çocukların zihinsel, sosyal, bedensel ve devinimsel özellikleri dikkate alınarak sanal gerçeklik uygulamaları geliştirmeyi düşünüyoruz. Yani bir adım daha ileri giderek öğrencilerin özellikle temel becerileri ve ihtiyaçlarını gidermek üzere senaryo tabanlı etkileşimli materyaller hazırlanarak öğrencilerin okuma yazma becerilerini ileri düzeyde geliştirmeleri ve günlük aktiviteleri yapabilmeleri ekseninde çalışmalar yapacağız."

Programın yaklaşık 3 ay önce özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinde kullanılmaya başlandığını anlatan Çakır, ilk okuma yazma öğretiminin okuma yazma becerisi kazandırmanın yanı sıra bireyin sahip olduğu düşünme, anlama, sıralama, sorgulama, sınıflama, ilişkilendirme, analiz yapma, sentez yapma ve değerlendirme gibi temel becerilerin geliştirilebilmesinin de ilk adımı olarak görüldüğünü ve bireye Türkçeyi daha doğru, güzel ve etkili kullanmaya yönelik becerilerin kazandırılması süreci olarak değerlendirildiğini ifade etti. Çakır, "Bu anlamda bakıldığında öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin okuma yazma eğitimlerinin onların sonraki öğrenme süreçlerinde önemli bir rol aldığı görülmektedir." dedi.

- "Sanal ortam çocukların dikkatini daha çok çekiyor"

Özel eğitim öğretmeni Neslihan Baş da programı kullanan öğrencilerin performanslarından olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. Baş, "Çocuklar somutlaştırılmış şeyler görmek istiyorlar. Sanal ortam olduğu için çocukların daha çok dikkatini çekiyor. Programı çocukların tablet bilgisayarlarına da indirdik. Evlerinde de kullanabiliyorlar." diye konuştu.






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English