Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Özel öğrenci etüt eğitim merkezlerinin dönüşümü tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 1 Temmuz itibarıyla faaliyetlerine son vermesi veya standartlarına uygun başka bir özel öğretim kurumuna dönüşmesi istenen bin 992 özel öğrenci etüt eğitim merkezinden 366'sı kurucu isteğiyle, 391'i Bakanlık tarafından resen kapatıldı Özel öğrenci etüt eğitim merkezlerinden 886'sı çeşitli özel kurslara, 294'ü özel öğretim kurslarına, 53'ü özel okula ve 2'si de özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine dönüştü

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - YASEMİN KALYONCUOĞLU - Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 1 Temmuz itibarıyla faaliyetlerine son vermesi veya standartlarına uygun başka bir özel öğretim kurumuna dönüşmesi istenen bin 992 özel öğrenci etüt eğitim merkezinden 366'sı kurucu isteğiyle, 391'i ise Bakanlık tarafından resen kapatıldı.

687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile şubat ayında özel öğrenci etüt eğitim merkezlerinin tanımının "Özel Öğretim Kurumları Kanunu" metninden çıkarılmasının ardından etüt eğitim merkezlerinin dönüşüm işlemlerinde sona gelindi.

AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 1 Temmuz 2017 itibarıyla faaliyetlerine son vermesi veya standartlarına uygun başka bir özel öğretim kurumuna dönüşmesi öngörülen bin 992 merkez ile ilgili süreç tamamlandı.

Bu kapsamda, 366 etüt eğitim merkezi kurucu isteğiyle kapanırken, 391 merkez ise Bakanlık tarafından resen kapatıldı.

Etüt eğitim merkezlerinden bin 235'inin de başka bir özel öğretim kurumuna dönüşüm işlemleri yapıldı. Merkezlerden 886'sı çeşitli özel kurslara, 294'ü özel öğretim kurslarına, 53'ü özel okula ve 2'si de özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine dönüştü. Bakanlık tarafından yürütülen dönüşüm işlemlerinin ardından artık "Özel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi" şeklinde bir özel öğretim kurumu kalmadı.

- Özel eğitim kursları için son tarih 4 Ağustos

Bakanlık tarafından bilim grubu sayısı 1'e düşürülecek özel öğretim kurslarına ilişkin sürecin tamamlanması için de çalışmalar yürütülüyor.

Dershanelerin dönüşümünü öngören kanun değişikliğinin ardından tanımlanan özel öğretim kurslarının faaliyet gösterebilecekleri bilim grubu sayısını 1'e düşüren ve Ekim 2016'da yürürlüğe giren 676 Sayılı KHK'nın ardından Bakanlık özel öğretim kurslarının kurum açma izinlerini yeniden düzenledi.

Özel öğretim kurslarının, 676 Sayılı KHK ile 4 Ağustos itibarıyla kendilerini bir bilim grubunda faaliyet gösterecek hale getirmesi gerekecek.

Bu tarihten sonra özel öğretim kursları, kurum açma izinlerinde belirtilen Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya ve felsefe bilim gruplarından sadece birinde faaliyet gösterebilecek.

- Kurslar takip edilecek, ceza ve iptal uygulanacak

Bakanlık yetkililerince, bu tarihten sonra kursların takipleri MEBBİS üzerinde oluşturulan "e-Yaygın" modülünden takip edilecek ve dershane gibi çalışma eğiliminde olan, bilim grubu sınırlamasına riayet etmeyen kurumlara kesinlikle müsaade edilmeyecek.

Bir özel öğretim kursunun hangi bilim grubunda faaliyet göstermek üzere Bakanlıktan onay almışsa, faaliyetini sadece o bilim grubunda yürütmesi ve başka branşlardan öğretmen istihdam etmemesi gerekecek.

Yürütülecek çevrimiçi takiplerle sınıflarda öğrenim gören öğrenciler ve ders veren öğretmenlerin de denetimleri yapılacak.

Belirtilen sınırların dışında faaliyet gösteren kurumlara, kanun gereği idari para cezaları ve sonrasında ruhsat iptali işlemi uygulanacak.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English