Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Özaltun’dan yeni doğan bebeklerin ailelerine ziyaret

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir ilçe merkezinde yeni doğan bebeklerin ailelerini evlerinde ziyaret etti.

Beyşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan “Hoş geldin bebek” uygulaması devam ediyor. Uygulama kapsamında  Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlatılan “hoş geldin bebek” paketleri ilçe merkezinde ve dış mahallelerde yaşayan yeni doğan bebeklerin ailelerine ulaştırılıyor. Uygulama, bebek sahibi olan ailelere çifte sevinç yaşatıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, uygulama çerçevesinde ev ziyaretleri gerçekleştirdi.  Özaltun, yeni doğan bebeğe sahip  5 farklı ailenin  evlerini kendisine eşlik eden Belediye meclis üyeleri  ve AK Parti İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret ederek yaşadıkları mutluluğa ortak oldu.

Özaltun, ziyaret ettiği evlerde yeni doğan bebeğe sahip ailelere; “Yaşı uzun olsun” diyerek hediye paketlerini verdi. 

Dünyaya gözlerini yeni açan bebekleri de kucağına alıp seven Özaltun, ziyaretlerinin sonrasında  yaptığı açıklamada, yürüttükleri bu tür programlar hakkında bilgiler verdi.  Özaltun, gündüz mesai saatleri içerisinde rutin belediyecilik hizmetlerini yürütürken, mesai dışı zamanlarda ve akşam saatlerinde ise çat kapı ev ziyaretleri yapmaya devam ettiklerini söyledi. 
Ziyaret ettikleri evsahiplerinin bu kez yeni doğan bebeğe sahip ailelerin ikametleri olduğunu dile getiren Özaltun, şunları kaydetti:

“Çat kapı ziyaretlerimizi yaparken bu bazen Umre’den dönmüş ailelerimiz olabiliyor, bazen cenaze sahipleri oluyor, bazen yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımız oluyor, bazen de işte böyle yeni doğan bebeğe sahip ailelerimizi evlerinde ziyaret ediyoruz. Dolayısıyla, nerede bir acı veya mutluluk varsa biz ailelerimizle paylaşmak için birlikte olmaya devam ediyoruz. Bugün de yeni doğan bebeği olan ailelerimizi evlerinde ziyaret ettik. Ailelerimize ziyaretlerinde; “Hayırlı olsun, yaşı uzun olsun, Allah’ım analı babalı büyütsün” diyerek onların yaşadığı mutluluğa ortak olmaya çalıştık. Yeni doğan bebeğe sahip ailelerimizin ev ziyaretlerinin ardından ise acı yaşayan cenaze sahibi bazı ailelerimizin evlerini ziyaret ederek, onlara taziyede bulunduk.  İnşallah, bundan sonraki süreçte de hemşerilerimizle çeşitli vesilelerle  birlikte olmaya devam edeceğiz”

YENİ DOĞAN BEBEĞE SAHİP AİLELER UYGULAMAYI NASIL BULUYOR?

Bu arada, Beyşehir Belediyesi’nin başlattığı “hoş geldin bebek” uygulaması yeni doğan bebeğe sahip olan aileleri de memnun ediyor. Özaltun’un ziyaretlerinde uygulamayla ilgili düşüncelerini dile getiren baba Mustafa Yılmaz, bir erkek çocuğunun dünyaya geldiğini vurgulayarak, “ İlk çocuğum. Bu zamana kadar birçok akrabamın çocuğu olmuştu. Ama hiç böyle bir uygulamayla bugüne kadar karşılaşmamıştık.  Çok mutlu olduk. İçimde ayrı bir sevinç var.Yani çok heyecanlıyım.Ziyaretten çok memnun kaldık. Allah razı olsun başkanımızdan ve bu tür ziyaretleri her zaman gerçekleştiren Cumhurbaşkanımızdan.”şeklinde duygularını ifade etti.
Dede Yaşar Yalçınkaya da, torun sevgisinin bambaşka bir duygu olduğunu dile getirirken, şunları kaydetti:

“Çok sevindirici bir olay, evlattan daha üstün geliyor. O küçük olunca. O’nu büyütmeye çalışıyoruz işte. Ben 53 yaşıma girdim, ilk defa böyle bir uygulama ile karşılaşıyorum. Çok memnuniyet verici. Hele hele başkanımızın bizim yanımıza kadar gelmesi, genelde daha önceleri hep kapımız seçim zamanlarında çalınırdı.”

Gökay Yeşilhüyük de, bir kız çocuğu babası olduğunu belirterek uygulamayı çok güzel bulduğunu anlattı ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“Beyşehir’de sadece belediye hizmetleri ile değil de, böyle sosyal faaliyetlerin olması da güzel. Böyle günlerde, çocuk olduğunda, cenazede, asker gecelerinde belediye başkanımızın ya da şehrimizin ileri gelenlerinin yanımızda olması heyecan verici, mutluluk verici oluyor. Uygulamanın devamını diliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

Baba Mikail Adatepe ise, ziyaretten duyduğu heyecanı ve memnuniyeti dile getirdi. Adatepe, şunları kaydetti:

“Başkanım sağolsun evimizi ziyaret etti. Bu tür uygulamaların devamının gelmesi iyi olur. Bunu zaten sayın Cumurbaşkanımız da zaman zaman yapıyor. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Allah’ım vatanımıza milletimize sahip olan evlatlar yetiştirmeyi bizlere nasip etsin.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English