Son Dakika Haberler

Ataşehir'de bir kafeye düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, polise mukavemette bulunduğu iddia edilen oyuncu Adnan Koç ile 3 kardeşinin de aralarında bulunduğu 5 şüphelinin yargılanmasına başlandı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, polise mukavemette bulunduğu iddia edilen oyuncu Adnan Koç ile 3 kardeşinin de aralarında bulunduğu 5 şüphelinin yargılanmalarına başlandı.

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Adnan Koç, Ahmet Koç ve Mehmet Hayri Koç ile tutuksuz sanıklar Mehmet Pınarbaşı ile Şeyhmus Koç katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan oyuncu Adnan Koç, olay günü Ataşehir'de işletmeciliğini yaptıkları kafenin otopark bölümünde Sinan Bozburun'dan içmek için 2 grama yakın uyuşturucu madde aldığını, sonra da iş yerine geri döndüğünü, kısa süre sonra içeriye karanlık görünümlü 4 kişinin girerek narkotikten olduklarını söylediklerini anlattı.

Polislerin kendilerine kimlik göstermediklerini için gasp çetesi olduğunu düşündüğünü belirten sanık Koç, "Ben aramalarına izin verdim, üzerimizi aradılar. Cebimden Sinan'dan aldığım kokaini çıkardı, bana, 'Sen bu gece alem yapacaktın, Seni bir saatliğine götürüp misafir edip ağırlayalım' dedi. O sırada abim Ahmet'i ve Mehmet Hayri'yi aradılar. Ahmet'in üzerinden çıkan uyuşturucuyu da aldılar. Abim Ahmet'e, 'Kardeşini alacağız, 1 saat sonra getireceğiz' dediler." şeklinde konuştu.

Sanık Koç, abisinin üzerinden uyuşturucu çıkmasına rağmen polislerce gözaltına alınmadığını, bu nedenle polislerin "sahte polis" olmasından şüphelendiğini belirterek, iş yerinden polislerle beraber dışarı çıktıktan sonra aralarında çıkan arbede sırasında müşteki polis memurlarının yere silah düşürdüğünü, ağabeyi Ahmet Koç'un da silahı aldığını aktardı.

Bu sırada kardeşi Mehmet Hayri Koç'un iki kere 155'i arayarak polis çağırdığını söyleyen Koç, "Resmi kıyafetli polisler geldi. Biz gelen resmi kıyafetli memurlara müştekileri kastederek, "Bu vatandaşlar polis olduklarını iddia ediyorlar, kimliklerine bakar mısınız?' dedik. Resmi kıyafetli polisler müştekilerin kimliklerine baktılar. 'Bunlar polis' dediler. Bunun üzerine müşteki polislere silahlarını teslim ettik. Müştekilerin polis olduğunu öğrenince çok üzüldük." dedi.

Oyuncu Adnan Koç, kimseyi öldürmeye teşebbüs etmediğini, kendisine ait bir silah olmadığını, eline aldığı silahın polise ait olduğunu, polise direnmediğini ve suçsuz olduğunu söyleyerek, beraatine ve tahliyesine karar verilmesini istedi.

Tutuklu diğer sanıklar Ahmet ve Mehmet Hayri Koç da olay sırasında polise direnmediklerini, sivil giyimli olmalarından ötürü şüphelendiklerini, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraat talebinde bulundu.

Tüm sanıkların avukatı Yılmaz Abaşoğlu ise müvekkillerinin savunmalarına katıldığını belirterek, "Yargılanan 5 sanıktan 4'ü kardeştir. Bunlardan 3'ü de uzun süredir tutukludur. Sanıkların üzerine atılı suç öldürmeye teşebbüs olarak kabul edilemez. Bu nedenle tutuklu sanıkların tahliyesini talep ediyoruz." dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan müşteki polislerin beyanlarının alınması için zorla getirme kararı çıkarılmasına karar verdi.

Tutuklu sanıklar Adnan Koç, Ahmet Koç ve Mehmet Hayri Koç'un bu hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince takibe alınan uyuşturucu satıcı Sinan Bozburun'un, Ataşehir'de bulunan bir kafenin önünde oyuncu Adnan Koç ile buluşarak para karşılığı uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen poşet içerisinde bir maddeyi verdiği anlatılıyor.

Uyuşturucu madde ticaretinin gerçekleştiğine dair oluşan kuvvetli şüpheye istinaden müşteki polis memurları S.İ, E.H, Z.M.D ve M.K'nin söz konusu iş yerine geldikleri kaydedilen iddianamede, şüpheliler üzerinde yapılan üst aramasında oyuncu Adnan Koç'un üzerinden 4 poşete sarılı olarak satışa hazır halde beyaz renkli 2 gram kokain, şüpheli Ahmet Koç'un üzerinde 1 alüminyum folyoya sarılmış beyaz renkli kristaller şeklinde toplam ağırlığı 0,4 gram gelen metamfetamin bulunduğu kaydediliyor.

İddianame bu kapsamda, oyuncu Adnan Koç ve kardeşleri Ahmet Koç ile Mehmet Hayri Koç hakkında, "kasten öldürmeye teşebbüs", "kamu görevlisine alenen hakaret”, "kamu görevlisinin görevini yaptırmamak için direnme", "kamu görevlisini birden fazla kişi ile silahla hürriyetinden yoksun kılma" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından toplam 45 yıl 3 ay 15'er günden, 90 yıl 7 ay 15'er güne kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Şüpheli Mehmet Hayri Koç hakkında ayrıca "kamu malına zarar verme" suçundan da 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, operasyon kapsamında gözaltına alınan ve tutuksuz olan diğer şüpheliler Şeyhmus Koç ve Mehmet Pınarbaşı için ise "kasten yaralama", "kamu görevlisine alenen hakaret", "kamu görevlisinin görevini yaptırmamak için direnme", "cebir ve tehditle birden fazla kişinin kaçmasına imkan sağlama" suçlarından 5 yıldan 24 yıl 1'er aya kadar hapis cezası isteniyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English