Son Dakika Haberler

Üniversite öğrencisi Murat Mendeş, paranın insan hayatında önemli olmadığını göstermek, kardeşlik ve güven duygularının önemini vurgulamak üzere Adana'dan başlattığı seyahat kapsamında Adıyaman'ın Kahta ilçesine geldi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki illeri "otostop"la gezmeyi planlayan ve 400 kilometre yol yapan Mendeş, Nemrut Dağı tur güzergahındaki Karakuş Tümülüsü'nü gezdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ADIYAMAN (AA) - Adana'dan yola çıkan üniversite öğrencisi Murat Mendeş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illeri kapsayacak yaklaşık 3 bin kilometrelik gezisini "otostop"la katedecek.

Nişantaşı Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümü 2. sınıf öğrencisi Murat Mendeş, paranın insan hayatındaki yerinin sanıldığı kadar önemli olmadığını düşünüyor.

Mendeş, parasız da mutlu olabileceğini göstermek üzere bir kaç eşyasını koyduğu sırt çantasıyla "otostop" yaparak 3 bin kilometrelik yol yapıp Doğu ve Güneydoğu illerini gezmeyi planlıyor.

Adana'dan yola çıkan ve yaklaşık 400 kilometre yol kateden Mendeş, Adıyaman'ın Kahta ilçesine geldi.

Karakuş Tümülüsü'nü gezen Mendeş, yaptığı açıklamada, yol güzergahında birçok insanla tanıştığını anlattı.

Hiç tanımadığı ailelere misafir olduğunu dile getiren Mendeş, bu sayede farklı dil ve inanca mensup insanlarla sohbet ettiği seyahatinin çok güzel geçtiğini söyledi.

Mendeş, hiç gitmediği ve çok merak ettiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki illeri "otostop"la seyahat ederek gezmek istediğini kaydetti.

Birçok kişinin buraların terör nedeniyle huzurlu kentler olmadığını düşündüğünü anlatan Mendeş, bunun doğru olmadığını dile getirdi.

Türkçe bilmeyenler varsa onlarla da işaret diliyle iletişim kurabileceğini kaydeden Mendeş, "Kaybettiğimiz insani hislerimizi tekrar canlandırmak için bu çabayı veriyorum. Kardeşlik duygusunun ve insanların arasında kaybolmaya başlayan güven duygusunun tekrar canlanması için bir köprü olmak istiyorum." dedi.

- "Bu seyahatim 20 gün sürecek"

Kommagene krallığından kalan Karakuş Tümülüsü'ndeki heykellere hayran kaldığını dile getiren Mendeş, "Buradan sonra tarihi Cendere Köprüsü'nü, Arsemia'yı gezip, daha sonra çok merak ettiğim Nemrut Dağı'na çıkacağım. Orada güneşin doğuş ve batışını izledikten sonra Malatya, Elazığ, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Van gibi illerimizi ziyaret edeceğim. Tahmini olarak bu otostopla seyahatim 20 gün sürecek." diye konuştu.

Daha önce de yine "otostop"la Gürcistan'a gittiğini anlatan Mendeş, "Orada da çok güzel insanlarla tanıştım. 120 kilometre yürüdüm. Toplam 2 bin 580 kilometre yol katettim. Orada 8 ili gezdim. 80 insanla tanıştım ve yaklaşık 10 gün süren gezimde sadece 80 lira harcadım." ifadesini kullandı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English