Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Muğla'da:

"Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) Allah'ın izniyle burada. Projede Muğla, Manisa, İzmir, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak yer alıyor. 31 Aralık 2019 saat 16.59'a kadar burada, bu bölgede 27 milyar 985 milyon lira yatırım yapılacak" "Kendisine 'kainat imamı' denilen bu hain, aslında bana göre 100 yılda bir dünyaya gelen küçük bir deccaldir. Buna mehdi falan demek son derece yanlıştır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MUĞLA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında Muğla, Manisa, İzmir, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak'ın yer aldığına dikkati çekerek, "31 Aralık 2019 saat 16.59'a kadar burada, bu bölgede 27 milyar 985 milyon lira yatırım yapılacak." dedi.

Eroğlu, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Belediye Başkanı Yakup Otgöz'ü ziyaret etti. Burada belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alan Eroğlu, daha sonra Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'ndaki toplu açılış törenine katıldı.

Konuşmasında Muğla'da 2018'in sonuna kadar yapılacak yatırımlarla "destan yazacaklarını" ifade eden Eroğlu, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla hareket ettiklerini dile getirdi.

Eroğlu, seçimlerden önce Eşen Çayı'nın ıslah edileceği sözünü verdiklerini ve bu sözü yerine getirdiklerini kaydetti. Seydikemer'e şu ana kadar 166 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Eroğlu, bölgede 16 derenin ıslah edildiğini, 4'ünde çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, "Hedefimiz Seydikemer'i çiçek gibi yapmak." dedi.

Geçen yıl Muğla'ya 82 müjde verdiğini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bugün 86 milyon liralık 11 tesisin temelini atıp, açılış yapacağız. Bugün Muğla'ya 25 müjde veriyoruz. Toplam 107 müjde vermişiz ve 954 milyon liralık yatırım yaptık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor. Biz temel atarken açılışın tarih ve zamanını veriyoruz. Bunu da ilk kez biz gerçekleştirdik. Muğla eski Türkiye'de unutulmuş bir ildi. İlk defa Muğla'yı biz hatırladık. Hükümetimiz Muğla'ya şu ana kadar 13 milyar liralık yatırım yaptı. Bunun da 2 milyar 940 milyon lirası Bakanlığımıza ait."

Orman Kanunu nedeniyle eskiden ormanlara girilemediğini belirten Bakan Eroğlu, ormanları milletin hizmetine sunduklarını, devlet ormancılığından millet ormancılığına geçildiğini vurguladı. Eroğlu, ormanlara ceviz, badem, fıstık çamı gibi gelir getirecek fidanlar dikip en yakındaki vatandaşa 49 yıllığına kirayla verildiğini, bakım ve masraflarının 3 yıl Bakanlığa, gelirinin ise vatandaşa ait olduğunu hatırlattı.

- EGEGEP hazırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine Ege bölgesiyle ilgi bir proje hazırlaması talimatı verdiğini de anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"EGEGEP Allah'ın izniyle burada. Projede Muğla, Manisa, İzmir, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak yer alıyor. 31 Aralık 2019 saat 16.59'a kadar burada, bu bölgede 27 milyar 985 milyon lira yatırım yapılacak. Bütün baraj, gölet, sulama tesisleri, dere ıslahları, ormancılık faaliyetlerinde yıldırım hızıyla hizmetler vatandaşa sunulacak. Bunun da müjdesini veriyorum. Hayırlı olsun inşallah."

- "100 yılda bir gelen deccal"

Bakan Eroğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Muğla'da misafir olduğunu, kent halkının Erdoğan'ı koruyarak destan yazdığını söyledi.

Kanlı darbe girişimine katılan Marmaris'teki hainlerin Muğla'da mahkemede hesap verdiğini hatırlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar layık olduğu cezayı göreceklerdir. Bu dünyadaki cezaları verilecek ama öbür dünyada daha ne çekecekler onu Allah bilir. Bu darbe girişiminin mesulü, sorumlusu FETÖ'dür. Türkiye'de çok hain ve alçakça bir darbe girişiminde bulunmuştur. Kendisine 'kainat imamı' denilen bu hain aslında bana göre 100 yılda bir dünyaya gelen küçük bir deccaldir. Buna mehdi falan demek son derece yanlıştır. Bu 100 yılda gelen deccallerden birisidir. Her yerde bu hainler milletin üzerine bomba attılar. Kahramanları şehit ettiler. Meclis'i, külliyeyi bombaladılar. Marmaris'te milletin üzerine bomba yağdırdılar. Toplam 248 şehidimiz var. Allah onlardan razı olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun."

Türkiye'de bundan sonra darbe olmaması için 16 Nisan'da sandığa gidip "Evet" mührü vuracaklarını kaydeden Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Anayasa değişikliği niçin gerekli? Bundan önceki hükümetlere baktığımız zaman bir hükümetin ömrü 16 aymış. Bu sürede bir bakan bakanlığın hangi kapısından girip hangi kapısından çıkacağını öğrenemez. Böyle bir şey olur mu? Büyük işler yapılır mı? Güçlü, büyük Türkiye için kararımız evet. Muhalefet ne diyor? 'Evet' denirse ne olurmuş Meclisin etkisi azalırmış. Alakası yok. Meclis daha da kuvvetli hale geliyor. Rejim tehlikeye girermiş. Arkadaşlar rejimin teminatı AK Parti'dir. Rejim belli. Cumhuriyet, demokrasi. Onun için Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ne diyor? 'Tek devlet' diyor. Tek vatan, tek millet, tek bayrak için kararımız evet. Biz de 'Evet' diyoruz."

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından, Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, İl Başkanı İhsan Küreci, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Kaş ve protokol üyeleriyle inşa edilen 2 tesisin temelini atıp, tamamlanan 2 tesisin açılışını yaptı.

Daha sonra Fethiye Belediyesini ziyaret eden Eroğlu, Beşkaza Meydanı'nda toplu açılış törenine katıldı. Eroğlu, açılış töreninde Bakanlığına bağlı kurumlar tarafından yapılan yatırımların temel attı ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ile ORKÖY kredi sertifikalarının dağıtımını yaptı.

Bakan Eroğlu, buradan diğer programlara katılmak üzere Muğla'ya gitti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English