Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Orhan Erdem: Öncelikli hedefler haline geldi

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Tüm çocuklarımızın kaliteli eğitime erişimi, yükseköğretimde fırsat eşitliği olanaklarının artırılması, nitelikli öğretmenlerin yetiştirilmesi ve Suriyeli öğrencilerin eğitimin tüm kademelerine sorunsuz ulaşmalarını sağlamak Bakanlığımızın öncelikli hedefleri haline gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Orhan Erdem: Öncelikli hedefler haline geldi
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Yardımcısı Erdem, bir otelde düzenlenen UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Sivil Toplum Kuruluşları İş birliği Çalıştayına katıldı.

Erdem, burada yaptığı konuşmada, küreselleşmenin her alanda etkili olduğunu belirterek, "21. yüzyılda yenilikçiliğe önem verilmesi, bilim ve teknoloji kapasitesinin artırılması, beşeri sermayenin geliştirilmesi, bilgi ve iletişim teknolojilerinin her alanda etkin biçimde kullanılabilmesi büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda demokratik ve çok sesli bir ortamda, tüm gençlerimizi çağın gerektirdiği becerilerle donatmak da hayati bir değer taşımaktadır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin de kabul ettiği "Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri"ne ulaşabilmek için özellikle tüm kız ve erkek çocukların ücretsiz, kaliteli ve adil eğitim imkanlarına kavuşmaları gerektiğini dile getiren Erdem, şunları kaydetti:

"Gençlerin ve yetişkinlerin iş hayatına atılabilmeleri, mesleki ve teknik becerilerle donatılması, kaliteli erken çocukluk eğitiminin tesis edilmesi, cinsiyet eşitsizliklerinin ortadan kaldırması gibi pek çok konuda eğitim hizmetlerinin çağın gerektirdiği şekillerde yapılandırılması oldukça elzemdir. Birleşmiş Milletler üyesi tüm ülkeler adına taahhüt edilen bu hedeflere ulaşmak için belirlenen göstergelerin, milli eğitim hedeflerimize ulaşmak için de büyük katkılar sağlayacağı inancındayım. Bu hedeflere ulaşma konusunda ve UNESCO ideallerinin ülkemizde toplumun her kesiminde hayata geçirilmesi adına Bakanlığımız, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ile yakın ilişkiler içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir."

- "Tüm imkanlarımızı seferber ettik"

Tüm dünyada ve Türkiye'de sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması ve geleceğin becerileriyle gençlerin donatılmasında en önemli görevin eğitim kurumlarına düştüğünü ifade eden Erdem, eğitimde müfredat yenileme çalışmalarından, FATİH Projesi'ne kadar önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan geçici koruma altındaki Suriyeli vatandaşların çocuklarına da eğitim verildiğinin altını çizen Erdem, "Ülke olarak tüm imkanlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız. Bu çerçevede sayıları halihazırda 800 bini aşmış bulunan okul çağındaki Suriyelilerin yüzde 60'ının eğitime erişimleri sağlanmıştır. Ancak bu bizim için yeterli değildir, hedefimiz Suriyeli çocukların tamamının kaliteli eğitime erişimlerini sağlamaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Öncelikli hedeflerinin kaliteli bir eğitim olduğuna vurgu yapan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm çocuklarımızın kaliteli eğitime erişimi, yükseköğretimde fırsat eşitliği olanaklarının artırılması, nitelikli öğretmenlerin yetiştirilmesi ve Suriyeli öğrencilerin eğitimin tüm kademelerine sorunsuz ulaşmalarını sağlamak Bakanlığımızın öncelikli hedefleri haline gelmiştir. Bunun yanı sıra mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi, hassas ve dezavantajlı grupların yükseköğretim de dahil olmak üzere tüm eğitim kademelerine erişimi konuları da bizim için çok büyük önem arz etmektedir. Tüm bu konular üzerinde çalışırken demokrasi ve çok sesliliğin bir gereği olarak ülkemizdeki sivil toplum kuruluşlarının eğitimle ilgili olan faaliyetlerini takdirle karşılıyor, STK'larla olan diyaloğumuzu da oldukça güçlü tutmaya çalışıyoruz. Çünkü Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne ulaşma konusunda devlet ve STK'ların buluşmasının önemli olduğunu biliyoruz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • B
    Bahri
    7 yıl önce

    Türklere çağın gereklerine uygun eğitimi verdiniz de suriyeliler kaldı bi. Yuh diyorum başka da birşey demiyorum

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English