Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ordu'da fındıkta hasar tespit çalışması tamamlandı

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan: "Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlükleri ile yaptığımız zirai don ve fırtına hasat tespiti tamamlandı. Ordu'da fındıkta zirai don ve fırtınaya bağlı yüzde 10 civarında zarar olduğu tespit edildi"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ORDU (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlükleri ekipleriyle birlikte yaptıkları zirai don ve fırtına hasat tespiti çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Soydan, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'da 24 Nisan gecesi zirai don, 9 Mayıs gecesi ise fırtınanın fındığı olumsuz etkilediğini belirtti.

Her iki doğal afet sonrası kendi ekipleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlükleri ekiplerinin başladıkları hasar tespiti çalışmalarının tamamlandığını, Ordu'da fındıkta, zirai don ve fırtınaya bağlı yüzde 10 civarında zarar olduğunun tespit edildiğini dile getirdi.

Soydan, hasarın özellikle zirai dondan kaynaklıandığının tespit edildiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Bazı bahçelerimizde yüzde 50'ye varan oranlarda hasar tespit ettik. Özellikle zirai donun fındık bahçelerinin sırt ve don yatağı olan bölgelerinde, dere yataklarında, bahçelerin kuzeye bakan bölümlerinde ve rüzgar alan geçit bölgelerinde etkili olduğunu anlaşıldı. Ayrıca 800-900 rakımlı bahçelerimizde donun çok daha etkili olduğu ortaya konuldu."

Ortalamaya vurulduğunda zirai don ve fırtınaya bağlı olarak yüzde 10'luk hasar tespiti yapıldığını belirten Soydan, bu kaybın ister istemez rekolteye de yansıyacağını söyledi.

Soydan, bahçelerini sigorta yaptıran üreticilerin TARSİM'e başvurarak hasarlarını karşılayabileceklerini sözlerine ekledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasar tespit çalışmalarının tüm ilde yapıldığını ifade ederek, hazırlanan raporu Bakanlığa sunacaklarını bildirdi.

Yılmaz, yüzde 10 civarındaki hasarın daha çok zirai dondan kaynaklandığını belirlediklerini ifade etti.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English