Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ömer Ünal, FETÖ'yle mücadelede gelinen son noktayı anlattı!

Türkiye’nin birlik ve beraberliğine göz diken Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlar yurt içi ve yurt dışında aralıksız sürüyor. Örgütün gizli haberleşme ağı ByLock’un çözülmesiyle birlikte FETÖ üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunanlarda birer birer gün yüzüne çıkıyor. AK Parti Konya Milletvekili ve FETÖ Takip Heyeti Üyesi Ömer Ünal, örgütle mücadelede gelinen son noktayı KONTV Haber’e değerlendirdi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 1,5 yılı aşkın bir zaman geçti. FETÖ ile mücadele kapsamında şuana kadar 48 bin 305 kişi tutuklandı, bunun iki katı kadar kişi gözaltına alındı ve alınmaya da devam ediyor.

Bu kapsamda AK Parti Konya İl Başkanlığı da bünyesinde kurduğu “Takip Heyeti” ile süreci her yönü ile titizlikle ele alıyor ve heyetin aldığı kararlar sonuca bağlanıyor.

AK Parti Konya Milletvekili ve FETÖ Takip Heyeti Üyesi Ömer Ünal, "Biz Konya'da 3 milletvekili ve il teşkilatından arkadaşlarla beraber Konya'daki kamu kurum ve kuruluşlarının tamamını tek tek elden geçirdik. Kurum yetkilileriyle oturarak günlerce saatlerce bu çalışmayı yaptık. Konya'da bunlara müzahir, FETÖ'ye iltisaklı 'devlet kurumlarında hiç kimse kalmasın' noktasında gerekli çabayı ortaya koyduk" dedi.

 Ünal, örgütle mücadelede gelinen son noktayı KONTV Haber’e değerlendirerek, "Konya'da ben diyebilirim ki, bu süreç pirincin içinden beyaz taş ayıklamak sürece gibi birşey... Ama hamdolsun ciddi şekilde başarılı olduk. O pirincin içinden beyaz taşların büyük bir kısmını ayıkladık. Belki gözden kaçan olmuştur ama bu süreç bugünden yarından sonuçlanacak diye birşey yok, devam ediyor. İşin yargı boyutu var. Bunu da takip ediyoruz. Gerek Konya'da gerek ise Ankara'da bu süreci takip ediyoruz." dedi.

Milletvekili Ünal, FETÖ’cülerin duruşmalardaki tiyatrosunu şöyle anlattı:

"Her şeyi inkar ediyorlar. Ben yapmadım, görmedim, duymadım, haberim yok. Anlattıklarına baktığınız zaman nasıl bir kurgu diyorsunuz. Resmen tiyatro oynuyorlar. Mikrofonu eline alıyorlar, 3-5 saat hiç kesintisiz olmadık hikayeleri anlatabiliyorlar. Pilot ilgili yerleri o işaretlemiş vurmuş, diyor ki ben emir kuluyum, bana bu söylendi. Ben FETÖ'cü değilim, terörle mücadele anlamında buralarda bombaladım' diyor, böyle birşey olabilir mi? Vatandaş aşağıda, her türlü kamera kaydı olmasına rağmen..."

FETÖ’nün yargı sürecini baltalamak için operasyonlara girdiğini de belirten Ünal, örgütün bu kapsamda “Mor Beyin” tuzağıyla birçok kişiyi mağdur etmeye çalıştığını da hatırlatarak, "İşi sulandırmaya, karıştırmaya yönelik işlemler de yapılmış ama bunlar da tek tek ayıklanıyor. 11 bin 488 tane bahsi geçen kişilerle ilgili süreç, yani 'Mor beyin'ler, tahliye edildi veya görevlerine iade ediliyor" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili ve FETÖ Takip Heyeti Üyesi Ömer Ünal, Konya’da örgüt bağlantısı gerekçesiyle gözaltına alınan, tutuklanan veya görevden uzaklanan kişi sayısını da verdi.

Ömer Ünal, "15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Konya'da görevden uzaklaştırılan kişi sayısı 888. Bu Konya Valiliğinin verdiği resmi rakamlar. Tutuklanan kişi sayısı 2 bin 398 ve devlet memurluğundan çıkartılan sayı ise 2 bin 631." bilgisini verdi.

Konhaber.com

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MO
    MELEK Ö.
    6 yıl önce

    Gururumuz, abimiz, vekilimiz; dualarımız senin ve senin gibi vatanın birliğini dirliğini düşünenlerle olsun.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English