Son Dakika Haberler

Ömer Onan, Avrupa'da son 8'i işaret etti

Eklenme Tarihi: 06.10.2014 - 14:24

Fenerbahçe Ülker Menajeri Onan: "Hedefimiz, THY Avrupa Ligi'nde ilk önce son 8 takım arasına girebilmek, Türkiye'de de yine şampiyonluk kazanmak" "Avrupa'nın en iyi iki liginden biriyiz. Kıran kırana bir lig olacak" "En büyük hedefim ileride takım çalıştırmak"

İSTANBUL (AA) - ERKAN TİRYAKİ - Türkiye Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker'in yeni menajeri Ömer Onan, bu sezonki en büyük hedeflerinin THY Avrupa Ligi'nde en az çeyrek final oynamak olduğunu söyledi

Geçtiğimiz sezonun sonunda sarı-lacivertli forma altında şampiyonluk yaşayarak aktif basketbol yaşantısını noktalayan Ömer Onan, AA muhabirine takımın ve kendisinin hedeflerini anlattı.

Yeni oyunculardan kurulu geniş bir kadroya sahip olduklarını aktaran Onan, şöyle konuştu:

"Yavaş yavaş alışma dönemini geçiriyoruz. Ağır antrenmanlar yapıyoruz ve ağır maçlar da oynadık. Dünya Kupası'nda final oynayan oyuncularımız da geç geldi. Bir alışma dönemi geçirdik. Hoca da her oyuncuyu görmek istiyor. Bu kadroya çok inanıyorum, önemli bir kadro kurduk. Bu sene daha değişik özellikleri olan oyuncularımız var. İyi bir sinerji ve oyun ortaya çıkacaktır. Oyuncuların, çok istekli ve heyecanlı olmaları lazım. Bu sene hedeflerimiz çok büyük. Geçen sene Avrupa'da ilk 8'e kalamamanın üzüntüsü var. Hedefimiz, THY Avrupa Ligi'nde ilk önce son 8 takım arasına girebilmek, Türkiye'de de yine şampiyonluk kazanmak."

THY Avrupa Ligi'nde dörtlü final oynamanın kolay olmadığını vurgulayan Onan, "Oyuncuyken de söylediğim bir şey vardı, eğer dörtlü final oynamak istiyorsan ilk önce 4-5 sene boyunca hep son 8 takımın içinde olman lazım. Bir sene son 16, bir sene son 8 yapıp sonra hiçbir şey yapmazsan, dörtlü final oynayamazsın. Son 4 takım arasına girenler genelde 10 senedir hep o seviyedeler. Bu sene de dörtlü finali yakalayabiliriz ama uzun vadede hep son 8'de yer almamız gerekir" şeklinde konuştu.

 

- "Avrupa'nın en iyi iki liginden biriyiz"

 

Son şampiyon olarak bu sezon da Türkiye'de mutlu sona ulaşmak istediklerini anlatan Ömer Onan, Türkiye Basketbol Ligi'nin kalitesine vurgu yaptı.

İspanya ile birlikte Türkiye'nin, Avrupa'nın en iyi iki liginden biri olduğunu kaydeden tecrübeli basketbol adamı, şu ifadeleri kullandı:

"Yabancı oyuncu sisteminin değişmesiyle lige kaliteli oyuncular geldi. Avrupa'nın en iyi iki liginden biriyiz. Kıran kırana bir lig olacak. Avrupa Ligi dönüşlerinde bazı deplasmanlarda yorgunluktan zorlanıyoruz. Sonuç itibarıyla da bunun için kaliteli geniş bir kadromuz var. Anadolu Efes, Galatasaray Liv Hospial, Banvit, Darüşşafaka Doğuş, Beşiktaş İntegral Forex gibi çok kaliteli takımlar var. Türkiye'nin bu noktaya gelmesi gurur verici. Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Şampiyon unvanımızı devam ettirmek istiyoruz." 

 

- "Hedefim takım yönetmek"

 

Fenerbahçe Ülker'de basketbolu bıraktıktan sonra yeni bir görevle idareci olan Ömer Onan, asıl hedefinin ileride takım çalıştırmak olduğunu aktardı.

Takım menajerliğinin yanı sıra Fenerbahçe Ülker Genel Menajeri Maurizio Gherardini'nin yardımcılığını da yapan Onan, yeni görevini ve hedeflerini şöyle anlattı:

"Bir karar verdim ve basketbolu en tepede bırakmak istedim. Bu sene hem genel menajer yardımcısıyım hem de takım menajeriyim. Benim ileride olmak istediğim yer, en büyük hedefim takım çalıştırmak. Genel menajerimizle her toplantıya girmek benim için çok önemli. Kenarda olup olmamak takım menajeri olarak beni çok heyecanlandıran bir şey değil. Kulüp olarak, yeni basketbolu bırakan birisi olarak bu görev istendi. Görevlerimi layığıyla yapmaya çalışacağım. Karakter olarak her işimi düzgün yaptım. Bu iş için de çok çalışıyorum."

 

- "Futbol takımlarından fazla kombine sattık"

 

Ömer Onan, bu sezon kombine kart satışında rekor sayıya ulaştıklarını ve bunun müthiş bir şey olduğunu vurguladı.

Fenerbahçe taraftarına kombine kartlara gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Onan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir sürü futbol takımından daha fazla kombine sattık. Bu müthiş bir şey. Basketbolda bir sürü takım 5-10 liraya kombine satıyor. Biz ciddi rakamlara satıyoruz, buna rağmen müthiş bir destek veriyorlar. Bunun karşılığında bizim de onlara en iyi şekilde karşılık vermemiz lazım. Avrupa'da iyi bir yere gelelim ki destekleri daha da artsın. Onlar olduğu zaman daha özgüvenli ve daha değişik oynuyoruz. Onların bize sezon boyunca vereceği destek çok önemli."


Kaynak: