Son Dakika Haberler

AK Parti Ankara Milletvekili Şahin: " Eğer terörist başı Fetullah Gülen 15 Temmuz özel oturumunda burada bir konuşma yapsaydı, anamuhalefet partisi Genel Başkanı'nın yaptığı konuşmanın aynısını yapardı" CHP Mersin Milletvekili Atıcı: "O gece (15 Temmuz) Başbakan tünelde iken, bakanların nerede olduğu bilinmezken, Cumhurbaşkanı bu darbeyi bir kelime ile özetledi, 'Bu darbe bize Allah'ın bir lütfudur' dedi. Siz darbeyi fırsata çevirdiniz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, "Eğer terörist başı Fetullah Gülen 15 Temmuz özel oturumunda burada bir konuşma yapsaydı, anamuhalefet partisi Genel Başkanı'nın yaptığı konuşmanın aynısını yapardı." dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, şehitler arasında ayrım yaptığını iddia ederek, "O gece Mecliste olan milletvekilleri arasında da ayrım yaptınız. 15 Temmuz gecesi burada olan muhalefet partisi milletvekilerinin fotoğraflarını albüme koymadınız, sadece Genel Başkan'ımız Kemal Kılıçdaroğlu albümde yer aldı." diye konuştu.

AK Parti'nin böylece, o gece Mecliste olan muhalefet milletvekillerini yok saydığını savunan Atıcı, "Bununla da 'darbeyi biz engelledik' mesajı verdiniz." ifadesini kullandı.

"Darbenin üzerine inşa edilen bir sistemle devleti yönettiğinizi zannediyorsunuz." diyen Atıcı, "O gece Başbakan tünelde iken, bakanların nerede olduğu bilinmezken, Cumhurbaşkanı bu darbeyi bir kelime ile özetledi, 'Bu darbe bize Allah'ın bir lütfudur' dedi. Siz darbeyi fırsata çevirdiniz." sözlerini sarfetti.

- "15 Temmuz'da nasıl şanlı bir direniş sergilediysek..."

AK Parti Ankara Milletvekili Şahin de "O gece yaşananlar 1071'de yaşanan Malazgirt idi, 1453 İstanbul'un fethi idi, Kurtuluş Savaşı idi Kut'ül Amare idi. 15 Temmuz gecesi herkes Ulubatlı Hasan, Seyit Onbaşı, Nenehatun ve Kara Fatma oldu." diye konuştu.

"15 Temmuz'da nasıl şanlı bir direniş sergilediysek, darbe girişiminin birinci yıl dönümünde de birçok yerde, yurt içi ve yurt dışında etkinlikler düzenledik." diyen Şahin, OHAL'in sadece Türkiye'de uygulanmadığını ve gelecekte de sadece Türkiye'de uygulanmayacağını söyledi.

Fatih Şahin, OHAL'in Türkiye'de ilk kez 1987'de uygulandığını anımsatarak, "Millet, 1923'te kurduğu Cumhuriyet'i her türlü şerden kurtararak bugüne taşımış ve 21. yüzyılın en güçlü ülkelerinden birisi haline getirmiştir." dedi.

15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından millet iradesine darbe girişiminde bulunulduğunu ancak milletin geçmiş yıllardaki darbelerden ders çıkararak bu darbe girişimine engel olduğunu kaydeden Şahin, 15 Temmuz'dan sonra ilan edilen OHAL'in, bugün milletten kabul gördüğünü söyledi.

Şahin, şöyle konuştu:

"15 Temmuz için 'kontrollü darbe' denilmesi büyük bir iftiradır. Eğer terörist başı Fetullah Gülen 15 Temmuz özel oturumunda burada bir konuşma yapsaydı, anamuhalefet partisi Genel Başkanı'nın yaptığı konuşmanın hiç şüphesiz aynısını yapardı. Fetullahçı Terör Örgütü 1966'da ortaya çıktı, 60 yıldır devlet içerisinde örgütlenmiş bir yapıdır. Sadece sağ iktidarlar döneminde değil, sol iktidarlar döneminde de güçlenmiş ve büyümüştür. Çeşitli dönemlerde iktidar ortağı olan CHP de FETÖ ile mücadele konusunda hiçbir adım atmamıştır."

AK Parti'li Şahin, CHP Mersin Milletvekili Atıcı'nın, "sakalımın her bir teliyle FETÖ ile mücadele ediyorum." dediğini ifade ederek, "Biz canımızla, kanımızla, halkımızla yürütüyoruz bu mücadeleyi. Kıldan, tüyden mücadeleden bahsetmiyoruz." karşılığını verdi.

FETÖ ile mücadele eden ilk cumhurbaşkanının, Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Şahin, "Dün kimin kiminle olduğu konuşulabilir, tartışılabilir ancak asıl önemli olan bugün kimin kiminle olduğu, kimin kimin yanında durduğudur." dedi.

Şahin'e yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise "Gülen, 'sakın CHP'yi iktidara getirmeyin, onlara iktidarı teslim etmeyin, ne yaparsanız yapın onları engelleyin' diyor. Keşke CHP'nin tüm söylemlerini, o günkü iddialarını dinleseydiniz de o gün Meclisin üzerine bombalar yağmasaydı, 250 şehidimiz olmasaydı." ifadelerini kullandı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English