Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Okul Servis Araçları Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: "Sabah evinin kapısından yavrusunu okula gönderen velilerimizin, annelerimizin, babalarımızın huzur içinde olmaları ve evlatlarının okul dönüşünü beklerken kaygı değil güven içinde beklemeleri, çocukların evlerine güven içinde gelmeleri bizim bu çalışmamızın en temel kaynağını oluşturuyor" "Bizler için 0-3 yaş arası çocuklarımız yaş grubu itibarıyla taşıma güvenliği bakımından en hassas olunması gereken yaş grubu. Bu çocuklarımızın da bu yeni düzenlemeyl

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,"Sabah evinin kapısından yavrusunu okula gönderen velilerimizin, annelerimizin, babalarımızın huzur içinde olmaları ve evlatlarının okul dönüşünü beklerken kaygı değil güven içinde beklemeleri, çocukların evlerine güven içinde gelmeleri bizim bu çalışmamızın en temel kaynağını oluşturuyor." dedi.

Bakan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı "Okul Servis Araçları Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı, Muazzez Karaçay İlkokulu'nda yapıldı.

Kaya, buradaki konuşmasında herkesin en kıymetli varlığı olan çocukların güvenliği için 4 Bakanlık olarak bir araya geldiklerini söyledi.

Uzun süredir yapılan çalışmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Kaya, "Sabah evinin kapısından yavrusunu okula gönderen velilerimizin, annelerimizin, babalarımızın huzur içinde olmaları ve evlatlarının okul dönüşünü beklerken kaygı değil güven içinde beklemeleri, çocukların evlerine güven içinde gelmeleri bizim bu çalışmamızın en temel kaynağını oluşturuyor." diye konuştu.

İlgili bakanlıklara ve yönetmelikte emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Kaya, yönetmeliğin mevcut düzenlemeden temel farkının, "taşıma faaliyetlerinin daha güvenli hale getirilmesi" olduğunu söyledi.

Kaya, bu kapsamda servis araçlarına birtakım standartlar getirildiğini, belirli süreler konulduğunu ve taşıma faaliyetinde görev alanlarında yeterlilik ve nitelik kriterlerinin de yükseltildiğini ifade etti.

Yönetmelikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için çok temel bir çalışmanın yer aldığını aktaran Kaya, şöyle konuştu:

"0-3 yaş arası kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerinin kuruluşlarının denetimi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ait. Bu kuruluşlara devam eden çocuklarımıza yönelik servis hizmetleri de bugünden itibaren bu yönetmelik kapsamına alındı. Bu bizim için önemli bir çalışmaydı. Bu konuda gerek sorumlu bir bakan olarak, gerek bu yaş gurubunda bir çocuğu olan anne olarak bu eksikliğin giderilmesinden büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. Bu çalışma gerçekten çok çok önemli. Bizler için 0-3 yaş arası çocuklarımız yaş grubu itibarıyla taşıma güvenliği bakımından en hassas olunması gereken yaş grubu. Bu çocuklarımızın da bu yeni düzenlemeyle taşıma güvenliğini daha da güvence altına almış bulunuyoruz."

Yeni düzenlemede teknik standartların yükseltilmesinin önemini vurgulayan Kaya, bunu çocukların daha güvenli taşınması için hedeflediklerini dile getirdi.

Kaya, "Biz çocuklarımızın evden okullarına gidişlerinde, okuldan evlerine dönüşlerinde anne ve babaların gözleri arkada kalmasın istiyoruz. Bunun için günümüz teknolojisinin güvenlik için sağladığı tüm imkanları da kullanmak durumundayız. Çocuklarımızın güvenliği ve huzuru için hiçbir fedakarlıktan kaçınamayız." ifadelerini kullandı.

Hangi konuda olursa olsun toplumun tümünü ilgilendiren meselelerde yapılan mevzuat düzenlemelerinin çok önemli olduğunu ifade eden Kaya, dünyanın en iyi kanunu da yapılsa, en gelişmiş mevzuatı da hayata geçirilse toplumsal bilinç faktörünün çok daha önemli olduğunu vurguladı.

Bu konuda da en büyük destekçilerinin kamuoyu olacağına işaret eden Kaya, şunları kaydetti:

"Anne ve babalar, öğretmenler ve rehberlerin farkındalığı bizim için çok çok önemli. Buradan tüm milletimizi, anne babaları, rehberlerimizi, servis şoförlerimizi bu konuda duyarlı olmaya, hassas olmaya davet etmek istiyorum. Özellikle servis şoförlerimiz sadece birer sürücü değiller. Onlar okula taşıdıkları bizlerin çocukları onların emaneti ama o emanet, o çocuklarımız aynı zamanda bu ülkenin geleceği. Lütfen trafikte bu bilinçle araçlarını kullansınlar ve çocuklarımıza bu bilinçle, bu özenle yaklaşalım."

Kaya, yeni yönetmeliğin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Toplantının ardından Bakanlar sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ardından öğretmenler odasına geçen Bakanlar burada da öğretmenlerle sohbet edip, kendi öğretmenleriyle ilgili anılarını paylaştı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English