Okçuluk: Dünya Kupası

Eklenme Tarihi: 21.05.2018 - 19:15

Antalya'nın ev sahipliği yaptığı organizasyonda, makaralı ve klasik yayda bireysel ve takım sıralama atışları yapıldı



ANTALYA (AA) - Antalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası ikinci ayak müsabakalarına, sıralama atışlarıyla devam edildi.

100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde düzenlenen organizasyona, 50 ülkeden 364 sporcu katıldı. Organizasyonun ilk gününde, sabah bölümünde makaralı, öğlen seansında ise klasik yayda bireysel ve takım sıralama atışları gerçekleştirildi.

Yapılan atışlar sonucunda ilk turda, klasik yay erkeklerde Mete Gazoz, İngiliz Ashe Morgan'la, İbrahim Ethem Gülacar, Alman Florian Kahlund'la ve Fatih Bozlar ise Rumen Ghenadi Iepuri ile eşleşti.

Klasik yay kadınlarda Gülnaz Coşkun, İranlı Shojamehr Shiva ile Fatma Buket Aycan ise Endonezyalı Diananda Choirunisa ile karşılaşacak.

Makaralı yay erkeklerde Samet Can Yakalı da Güney Afrikalı Patrik Roux ile birinci tur mücadelesi verecek.

Klasik yay erkekler takımı Ukrayna ile eşleşirken, klasik yay karışık takım ise Brezilya ile mücadele edecek.



- İlk turu maç yapmadan geçecek Türk sporcular




Sıralama atışlarında elde ettikleri dereceler sayesinde klasik yay kadınlarda Yasemin Anagöz, makaralı yay erkeklerde Evren Çağıran ve Demir Elmağaçlı, makaralı yay kadınlarda Yeşim Bostan, Gizem Elmaağaçlı ve Ayşe Bera Süzer ile klasik yay kadınlar takımı, makaralı yay erkekler, kadınlar ve karışık takımları ilk turu maç yapmadan geçecek.

Dünya Kupası'nda yarın bireysel ve takım elemeleri ilk tur müsabakaları yapılacak.




Kaynak: