Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Öğrenciler, sosyal etkinliklerle okulu daha çok sevecek"

-Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Bozkurt: "Öğrenciler okulları bu yıl daha çok sevecek. Öğrencilerimizin ilgilerine göre onlara alanlar açmak ve sosyal faaliyetler yaptırmak istiyoruz. Her bir öğrencinin ilgi ve yeteneği doğrultusunda en az bir sosyal etkinliğe katılması için planlamalarımızı yapıyoruz" "Güvenlik güçlerimiz, okullar ve çevresinde öğrencileri rahatsız eden okul ve çevresinde bulunmaması gereken insanları bulundurmayacaklar. Öğrencileri tehdit eden birtakım insan ve olaylara karşı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - SELMA KASAP - Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, öğrencilerin okulları bu yıl daha çok seveceğini ifade ederek, her bir öğrencinin ilgi ve yeteneği doğrultusunda en az bir sosyal etkinliğe katılması için planlama yaptıklarını bildirdi. 

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, AA muhabirine yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıklarına ilişkin bilgi verdi. Göreve başladığından beri Ankara'daki okullarda eğitim öğretim seviyesinin yükseltilmesi için çalışmalara başladıklarını anlatan Bozkurt, "Teneffüse çıkarken gülen çocuklar kadar, derse de koşarak gelen çocuklar istiyoruz" ifadesini kullandı.

Bozkurt, Başkentte MEB'in belirlediği politikalar doğrultusunda okulların kendi içlerinde iş ve işlemlerini yürütebilmesi için çalışacaklarını söyledi. Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin daha çok sosyal faaliyette bulunması için çalışma yürüttüklerini belirten Bozkurt, "Öğrenciler okulları bu yıl daha çok sevecek. Öğrencilerin ilgilerinin tespit edilmesini istiyoruz. Bu ilgilere dönük olarak onlara alanlar açmak ve sosyal faaliyetler yaptırmak istiyoruz. Bakanlığımızın yönergesi doğrultusunda bu yıl okullarda çocuk klüpleri açılacak. Bu sayede her bir öğrencinin ilgi ve yeteneği doğrultusunda en az bir sosyal etkinliğe katılması için planlamalarımızı yapıyoruz" dedi. 

-"Ankara'da dinamik bir yapı kurulacak"

Başkent genelinde okul müdürlerinin veriminin arttırılması için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Bozkurt, "Ankara'da yeni eğitim-öğretim yılında çok dinamik bir yapı kurulacak. Okul müdürlerimize etkili yönetim konusunda hizmet içi eğitim verme hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Müdürlerimize 40'ar kişilik mobil salonlarda en az 30 saatlik hizmet öncesi eğitim vereceğiz. Eğitimler, bir okulun nasıl yönetilmesi, veliyle iletişim, kaynakların, zamanın yönetimi konularını içerecek" diye konuştu. 

-Okullarda emniyet ve eğitimci işbirliği  

Erol Bozkurt, yeni eğitim-öğretim yılında okul çevrelerinde alınacak güvenlik önlemlerinin neler olacağına ilişkin bir soru üzerine, art niyetli kişilerin birinci hedefinin okullar olduğuna işaret ederek, bu sebeple okullardaki güvenlik önlemlerinin arttırılacağını kaydetti. 

Ankara Emniyet Müdürlüğünün belirlediği kadroya göre bir planlama yapılacağını dile getiren Bozkurt, "Güvenlik güçlerimiz, okullar ve çevresinde öğrencileri rahatsız eden okul ve çevresinde bulunmaması gereken insanları bulundurmayacaklar. Öğrencileri tehdit eden birtakım insan ve olaylara karşı okul müdürlüğünü uyaracaklar. Bizler de eğitimciler olarak gerekli tedbirleri alacağız" dedi. 

Özellikle bonzai gibi sentetik zehirler olan uyuşturuculara karşı da birtakım önlemler aldıklarını kaydeden Bozkurt, bu konudaki çalışmalarına ekim ayında başlayacak bir ekip kurduklarını belirtti.

Bozkurt, şöyle devam etti: "Çalışmamızda, rehber öğretmenlerimizi uyuşturucu konusunda eğiteceğiz ve öncelikle liseler, sonra ortaokullarda öğretim faaliyetleri başlatacağız. İlk etapta 200 dolayında rehber öğretmene ulaşacağız. Öğrencilerimiz ve ardından velilerimiz, uyuşturucu ve diğer zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendirilecekler. Uyuşturucu kullananlardaki belirtiler, yaklaşımlar, uyuşturucu kullanan biriyle karşılaşıldığında işbirliğine gidilmesi gereken merkezler gibi konularda önce rehber öğretmenlerimiz bilgilendirilecek."

-Okul servislerine ve kantinlere yakın takip 

Bozkurt, okul servis araçlarıyla ilgili çok ciddi çalışma yürüttüklerini kaydetti. Servis şoförlerinin güvenlikle ilgili araştırmalarını daha etkin bir şekilde yürüteceklerini aktaran Bozkurt, "Kontrolsüz servislerin oluşmasını istemiyoruz. Okul servis şoförlerini eğitime alacağız. Mesela çocuklara seyahat anında dinlettikleri müziklere kadar müdahale etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kantinlere yönelik de sıkı denetimler gerçekleştireceklerinin altını çizen Bozkurt, il sağlık müdürlüğü, il tarım müdürlüğü, il emniyet müdürlüğü ve il milli eğitim müdürlüğü ve zabıtalarla birlikte okullarda satılan yiyeceklerin kalitesinden, son kullanım tarihlerine ve tavsiye edilmeyen gıdaların satışlarını denetleyeceklerini duyurdu.

Dershanelerin özel okula dönüşümü sürecinde velilerin kaygı taşımaması gerektiğini kaydeden Bozkurt, buna göre iki saatten az altı saatten çok olmamak kaydıyla günlük kurslar düzenleme hazırlığında olduklarını aktardı. 

TEOG yerleştirmelerinde Ankara'da pek fazla bir sorunun yaşanmadığına işaret eden Bozkurt, "Bu yıl Ankara'da ortaokulu bitiren öğrenci sayısından daha fazla  9. sınıflar için kontenjan ayırdık. O nedenle Ankara'da okul yerleştirmelerinde çok fazla bir sıkıntı yaşanmadı, olanlar da nakiller ile giderilmeye çalışılıyor"  diye konuştu. 

-FATİH projesi

Ankara'da 176 okulda FATİH projesi kapsamında akıllı tahtaların yerleştirildiğini dile getiren Bozkurt, 36 binin üzerinde tablet bilgisayar dağıtıldığını, bu sene de tüm ortaöğretim kurumlarına FATİH projesinin alt yapısını yerleştirerek internet bağlantısı ve akıllı tahtalar kuracaklarını açıkladı.

Kampüs okullarla ilgili de bilgi veren Bozkurt, Ankara'da 9 okul projesinin bulunduğunu ancak bunlardan 2'sinin projesinin tamamlandığını belirterek, "Proje bittiği zaman 418 derslik yapılacak. Bu 10 bin 200 öğrenci anlamına geliyor. Biz Keçiören merkezine 10 bin 200 öğrenciyi özellikle ortaöğrenim öğrencilerini götüreceğiz. Buradan boşalan dersliklere de ilkokul ve ortaokul öğrencilerini yerleştireceğiz" ifadesini kullandı. 
 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English