Son Dakika Haberler

Nijerya Savunma Bakanlığı İletişim Müdürü General Enenche: "Orduya bağlı biri olarak kısaca şunu söylemek istiyorum; kimse darbe tehlikesinden korkmamalı. Askeri güçler tamamen Başkomutan'a ve sivil makamlara bağlı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ADDİS ABABA (AA) - Nijerya Savunma Bakanlığı İletişim Müdürü General John Enenche, ordunun ülkedeki meşru siyasi yönetime saygı duyduğunu ve herhangi bir darbe hazırlığı içinde olmadığını bildirdi.

Enenche, yaptığı açıklamada, "son dönemde bazı çevrelerce, Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin sağlık sorunlarını gerekçe gösteren bir grup ordu mensubunun darbe hazırlığında olduğu" yönünde iddialar ortaya attıklarını hatırlattı.

Nijeryalılara seslenen Enenche, "Nijerya ordusuna bağlı biri olarak kısaca şunu söylemek istiyorum; kimse darbe tehlikesinden korkmamalı. Askeri güçler tamamen Başkomutan'a ve sivil makamlara bağlı." ifadelerini kullandı.

Enenche, demokrasiye saygı duyan Nijerya ordusunun, siyasi iradenin de koruyucusu olduğunu vurguladı.

Nijerya'da iktidar partisi Tüm İlericiler Kongresinin (APC) önde gelen liderlerinden Bola Tinubu dün, ülkede darbe olması halinde iş başına gelecek askeri yönetimi asla tanımayacaklarını bildirmişti.

Tinubu, "Demokrasi için Nijerya'da birçok insan hayatını kaybetti. Darbeyle gelecek bir ordu, Lagos'ta ya da Nijerya'nın herhangi bir tarafında kendine yer bulamaz." değerlendirmelerinde bulunmuştu.


- Devlet Başkanı Buhari'nin sağlık durumu

Tedavi amacıyla 19 Ocak'ta Londra'ya geçen, 2 ay sonra Mart'ta Nijerya'ya dönen Buhari, bu ay başında tekrar Londra'ya gitmişti. Buhari'nin Londra'da ne kadar kalacağı bilinmiyor. Nijerya hükümeti, başkan yardımcısı liderliğinde çalışmalarını sürdürüyor.

Buhari'nin Basın Danışmanı Femi Adesina, Devlet Başkanı'nın sağlık durumuyla ilgili, "Başkan Buhari, kaygılanacak hiçbir şeyi olmadığı konusunda Nijeryalılara garanti veriyor. O, halkın duaları ve iyi niyetli dileklerinden dolayı çok memnun." açıklamasını yapmıştı.

Fulani kökenli 74 yaşındaki Buhari, darbeyle 31 Aralık 1983'te Devlet Başkanlığı görevine gelmişti. Buhari'nin bu görevi 27 Ağustos 1985'te sona ermişti. Nijerya ordusundan tümgeneral rütbesiyle emekli olan Buhari, 2015 genel seçimlerini kazanarak yeniden Devlet Başkanlığı görevini üstlenmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English