Son Dakika Haberler

ABD Başkanı Trump'a karşı kadınlar tarafından organize edilen yürüyüşe New York'ta binlerce kişi katıldı Yürüyüşe Hillary Clinton da sosyal medyadan destek verdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
NEW YORK (AA) - ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasında azınlıklar ve kadınlara yönelik söylemlerini protesto eden binlerce gösterici New York sokaklarında yürüdü.

Dünya genelinde "kadınlar yürüyüşü" (Women's March) adı altında düzenlenen Trump'ı protesto gösterileri, Trump'ın memleketi New York'ta da çoğunluğu kadın binlerce göstericiyi sokaklara çekti.

New York'ta göstericiler Birleşmiş Milletler genel merkezinin karşısındaki Dag Hammarskjold parkta toplandı.

Parkta bir süre şarkılar ve sloganlar eşliğinde Trump'ı protesto eden göstericiler, daha sonra 2. Cadde, ve 42. Sokak güzergahından 5. caddeye ulaştı.

Kalabalık buradan Donald Trump'ın başkanlık için hazırlıklarını yürüttüğü ve merkez olarak kullandığı 56 ve 57. sokaklar arasındaki Trump Tower'a doğru yürüdü.

Organizasyonun Facebook sayfasındaki duyuruda 78 bin kişinin katılmayı planladığı görülüyor. Organizatörler sayının daha fazla olabileceğini belirttiler.

Yoğun katılım nedeniyle özellikle Grand Central ve Times Square metro istasyonlarında yoğunluk yaşandı. Protestocular yürüyüş güzergahına ulaşmak için istasyon girişlerinde sıra beklemek zorunda kaldı.

Göstericiler, "Benim başkanım değil", "Trump'ı yargılayın", "Benim bedenim benim kararım," "Eşit ücret ve eşit haklar", "Kadın hakkı insan hakkıdır" yazılı pankartlar taşıdı.

- Hillary Clinton da destek verdi

Başkanlık seçimlerinde Trump'a karşı kaybeden Demokrat Parti adayı Hillary Clinton da yürüyüşe Twitter'dan destek verdi.

Clinton, "Değerlerimiz için ayağa kalktığınız, konuştuğunuz ve yürüdüğünüz için teşekkür ediyorum. Biz her zaman birlikte daha güçlüyüz." ifadelerini kullandı.

Chicago, Boston, Atlanta ve diğer bazı büyük kentlerde düzenlenen gösterilerde de binlerce kişi Başkan Trump'ı protesto etti.

Trump, 8 Kasım'daki seçimin ardından New York'ta düzenlenen protesto gösterileri üzerine Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Gayet açık ve başarılı bir başkanlık seçimi yaşadık. Ama şimdi medya tarafından kışkırtılan profesyonel göstericiler sokakta beni protesto ediyor. Bu büyük haksızlık." ifadelerini kullanmıştı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English