Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

NEÜ’de, Dünya Sosyal Hizmet Günü kutlandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal Hizmet ve Etkileşim Topluluğu tarafından Dünya Sosyal Hizmet Günü etkinliği düzenlendi.

NEÜ’de, Dünya Sosyal Hizmet Günü kutlandı
AKEF Erol Güngör Konferans Salonundaki programa, NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ile Prof. Dr. Önder Kutlu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

NEÜ Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kübra Küçükşen, yaptığı açılış konuşmasında, çözümleri görüp krizlerin üstesinden gelmenin önemini vurguladı. Sosyal Hizmet mesleğinin evrensel bir meslek olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Küçükşen, “Meslek, ülkenin sosyal, kültürel, ekonomik ve politik yapısından da etkilenmektedir. Dolayısıyla lider ülke olma vizyonuna sahip olan Türkiye’de yaşadığımız sorunlara karşı sosyal hizmet mensupları kendi iç dinamikleriyle çözüm bulma sahip olduğumuz kültürel değer ve normlarla başa çıkma stratejileri üretmek durumundadır” dedi.

SÜ Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Doç. Dr. Özlem Karakuş ise, sosyal hizmet disiplinini diğer disiplinlerden ayıran noktanın toplumun en kronik ve ciddi problemleriyle uğraşmak olduğunu kaydedip, meslektaşlarının gününü kutladı.

KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Doç. Dr. Kamil Alptekin de, mesleğin gelişmesi konusunda bir kriz yaşandığının altını çizerek, “Yeni kuşakların enerjilerinin düşük olduğunu söylemek durumundayım. Sizlerin mesleğe biraz daha hevesle, mücadele azmiyle sarılmanız ve farkındalık oluşturmanız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal, mesleğin sosyal adalet, insan hakları, sosyal sorumluluk gibi ilkeleri merkeze aldığını aynı zamanda sosyal değişimi ve gelişimi, sosyal bütünleşmeyi, insanları birleştirmeyi desteklediğini kaydetti. Prof. Dr. Uysal, Konya’daki 3 üniversiteyi bir araya getiren ve öğrencilerin ortaklaşa hazırlamış olduğu programın gelecek yıllarda da yapılmaya devam edilmesini umduğunu söyledi.

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek de, sosyal yasaların her toplumda farklıymış gibi algılandığını ancak özünde hepsinin aynı olduğunu belirterek, “Diyelim ki bir uyuşturucu bağımlılığı Amerika’da farklı sebeplerden ortaya çıkar, Türkiye’de farklı sebeplerden ortaya çıkar. Ortaya çıktıktan sonra davranış kalıbı aynıdır, değişmez. Sosyal bir hastalık Amerika’da ne ise Türkiye’de de o dur” diye konuştu.

“Motivasyon kaynağınızı kendi içinizden çıkarın”

Aile ve Soysal Politikalar Bakanlığı Konya İl Müdürü Bilal Erdoğan, hem uzman adaylarının hem de sahada çalışanlarının motivasyona ihtiyacı olduğunu kaydederek, “Motivasyon kaynağını bir yerlerden beklemeyin. Motivasyon kaynağınızı kendi içinizden çıkarın. Kendi kendinizi motive etmezseniz bir el gelip de sizi uçuramaz. Yeni Türkiye söyleminden bahsediyorsak ülkemizi bu vizyona hazırlamamız lazım” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Gerek mesleki noktada, gerek kamu yönetiminde, toplumun her alanında adalet, liyakat, ehliyet ve sadakat gibi değerlerimizi hakim kılmak durumundayız. Kişisel gelişimden ziyade kişilik gelişimi önemlidir. Siz birey olarak kişiliğinizi geliştirmezseniz dar kalıplar içerisinde kalırsınız. İyi bir uzman olmak istiyorsanız önce iyi bir insan olmalısınız” ifadelerini kullandı.

SGK Konya İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz konuşmasında, Sosyal Güvenlik Sistemi ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi. Yavuz, Emekli Sandığının 1949’da, SSK’nın 1945’te ve BAĞ-KUR’un 1971 yılında kurulduğunu belirtip geçmişte bu kurumların farklı farklı uygulamalarının olduğunu, SGK ile bu 3 kurumun tek çatı altında birleştiğini söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumunun bütçesinden de bahseden Yavuz, bu bütçenin ülkemizin bütçesinin neredeyse yarısı olduğunu, böyle bir bütçeyi emanet edilecek kişilerin de bu işin ehli olması gerektiğini kaydetti.

Türkiye’de sosyal güvenlik alanında ciddi reformlar yapıldığını belirten Yavuz, ilerleyen dönemlerde yeni düzenlemelerle mevcut durumdan daha iyiye gidileceğinin de altını çizdi.
NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Önder Kutlu’nun, Aile ve Soysal Politikalar Bakanlığı Konya İl Müdürü Bilal Erdoğan ile SGK Konya İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz’a plaket takdiminin ardından program sona erdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English