Son Dakika Haberler

Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka'nın, 2 saat süren kelepçeli kürsü eylemi, AK Partili bazı kadın milletvekillerinin müdahalesiyle sonlandırıldı. Müdahale sırasında, AK Parti'li vekil Enç ile HDP'li kadın milletvekilleri arasında kavga çıktı.

Nazlıaka kendini kürsüye kelepçeledi
Genel Kurulda, anayasa değişikliği teklifinin görüşmesi öncesinde, HDP'nin talebi üzerine usul tartışması açıldı. Usul tartışmasının sona ermesinin ardından, Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, teklifin görüşmelerine geçti.

Bu sırada Nazlıaka, söz talep etmeden, kürsüye gelerek, kendini bileğinden, kürsüdeki mikrofona kelepçeledi.

Bahçekapılı, Nazlıaka'yı kürsü ihlali yaptığı gerekçesiyle uyardı. Anayasa değişikliği teklifine tepki gösteren Nazlıaka, MHP Grubu'na yönelik, "vicdanınıza sesleniyorum" diyerek, MHP'nin teklife destek vermemesini istedi.

Bahçekapılı, kürsü mikrofonunun açılmaması talimatını verdi ve Meclis idare amirlerini, duruma müdahale etmesi için göreve çağırdı.

HDP'liler Nazlıaka'nın çevresinde çember oluşturdu

Bazı AK Parti milletvekillerinin Nazlıaka'ya doğru yönelmesi üzerine Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, arkadaşlarını uzaklaştırdı. HDP'li kadın milletvekilleri de Nazlıaka'nın etrafında çember oluşturdu.

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı birleşime 10 dakika ara verdi. Ancak Nazlıaka'nın eyleminin sürmesi üzerine Bahçekapılı, birleşime bu kez 45 dakika ara verdi.

Nazlıaka'nın yanına giden CHP'li İdare Amiri Tufan Köse ve bazı CHP'li milletvekilleri, Nazlıaka'yı kelepçeyi açması için ikna etmeye çalıştı.

Bahçeli'ye de çember

Bu sırada MHP milletvekilleri de Genel Kurul Salonunda olan Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin etrafında çember oluşturdu.

MHP sıralarına yönelik olarak "Sizleri Atatürk cumhuriyetine sahip çıkmaya çağırıyorum" diyen Nazlıaka, Genel Kurul salonundan çıkan Bahçeli'nin arkasından da "Bırakın milletvekilleri serbestçe oy kullansın." diye seslendi.

Nazlıaka'nın kelepçeli kürsü eylemi sonlandırıldı

Nazlıaka, ikna konuşmalarına rağmen eylemini sürdürdü. Nazlıaka, bağımsız bir milletvekili olarak konuşma hakkını yeterince kullanamadığını da söyledi.

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu ve AK Parti'li bazı kadın milletvekilleri Nazlıaka'yı ikna için bir süre kendisiyle konuştu.

Eylemini sürdürmek isteyen Nazlıaka ise muhalefet sıralarına seslenerek, kadın milletvekillerinin yanına gelmesini istedi.

Bu sırada, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Nazlıaka'ya, "Meclis çalışacak. Maksat hasıl oldu. Burayı meşgul etmeyin." dedi.

Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Nazlıaka'nın eylemini sonlandırmaması üzerine birleşime 15 dakika daha ara verdi.

Müdahale sırasında arbede  yaşandı

AK Partili kadın milletvekilleri bu sırada Nazlıaka'ya müdahale ederek, kelepçeyi zorla çıkarmaya çalıştı. Aylin Nazlıaka ise direnerek, AK Parti milletvekillerine "bırakın" diye bağırıp, tepki gösterdi. Bu sırada kürsü etrafında toplanan HDP'li milletvekilleri de AK Parti'li milletvekillerine tepki gösterdi. HDP'li kadın milletvekilleri ile AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç arasında kavga çıktı. Bazı kadın milletvekillerinin yere düştüğü, birbirlerine vurdukları, saçlarını çektikleri görüldü.

Aylin Nazlıaka, muhalefet milletvekilleri, Enç de AK Parti milletvekilleri tarafından Genel Kurul salonundan çıkarıldı.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Gökçen nerede? Gelecek o buraya. Meclis Başkanvekiline (Pervin Buldan) tekme atmak ne demek?" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AK Parti sıralarına yönelik, Enç'in, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'e de vurduğunu ve Pavey'in yere düştüğünü söyleyerek tepki gösterdi.

Bu arada, Pervin Buldan'ın Güven Hastanesi'ne kaldırıldığı, Şafak Pavey'in de yere düştüğü sırada kol protezinin çıktığı bildirildi.

"Dünyaya mesaj vermek istedim"

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, kendisini TBMM Genel Kurulunda kürsüye kelepçelemesiyle ilgili, "Bu eylem hakkını kullanarak MHP'li milletvekillerine seslenmek istedim. Bu yasaya 'hayır' diyerek tarih yazabileceklerini ifade ettim." dedi.

Nazlıaka, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, kendisini Genel Kurul kürsüsüne kelepçeleyerek topluma ve tüm dünyaya mesaj vermek istediğini söyledi.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English