Son Dakika Haberler

-Stoltenberg: "NATO, Libya'yı desteklemeye hazır" İtalya Başbakanı Gentiloni: "Rusya'dan olası tehditlere karşı katı tutumumuz, Moskova ile başta terörle mücadele olmak üzere ortak çıkarlarda diyaloğu kapatmamalı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ROMA (AA) - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifakın Libya'yı desteklemeye hazır olduğunu ve gelecek haftalarda uzmanlardan oluşan bir heyetin Libya'ya gideceğini söyledi.

İtalya'yı ziyaret eden Stoltenberg, Başbakan Paolo Gentiloni ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, "sıkı müttefik" olarak nitelendirdiği İtalya'nın Libya'da çözüme çok önemli katkıda bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

"NATO, Libya'yı desteklemeye hazırdır. Libya Başbakanı Fayiz Es-Sirac ile telefonda görüştüm. Gelecek haftalarda Atlantik ittifakında bir uzman grubu, Libya'ya giderek resmi kurumların desteklenmesi sürecini ele alacak."

Stoltenberg, İtalya'nın 2014'te verdiği söz doğrultusunda savunma harcamalarını arttırdığını, Afganistan ve Kosova'daki misyonlarında önemli katkılar sağladığını vurgulayarak "İtalya'nın ittifakımız için yaptığı her şey için teşekkür ederiz." dedi.

NATO Genel Sekreteri, ayrıca ittifakın hem Ege Denizi'nde hem Akdeniz'de düzensiz göçle mücadeledeki rolünün, NATO-AB iş birliğinde büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni de ülkesinin NATO'da 5'inci büyük ülke konumunda olduğuna işaret ederek "Irak'tan Afganistan'a, Baltıklardan Balkanlar'a, Akdeniz'de insan tacirleriyle mücadeleye kadar pek çok sahnede askerlerimiz görev yapıyor." dedi.

Gentiloni, "İtalya, 2014'te Galler'de verdiği taahhütleri teyit ediyor. Bu kapsamda askeri harcamaları gayri safi milli hasılanın yüzde 2'sine ulaştırmayı hedefliyor." diye konuştu.

Stoltenberg ile pek çok konuyu ele alma fırsatı bulduklarını dile getiren Gentiloni, "NATO, Avrupa ve ABD ile diğer büyük devletlerle ilişkide paylaşılan ortak değerlerin ve hedeflerin savunulmasında önemli bir unsur. Rusya'dan olası tehditlere karşı katı tutumumuz, Moskova ile başta terörle mücadele olmak üzere ortak çıkarlarda diyaloğu kapatmamalı." değerlendirmesinde bulundu.

İkili 25 Mayıs'ta Brüksel'de yapılacak NATO Zirvesi'nin, ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa'nın yeni cumhurbaşkanının ilk kez katılacak olmasından ötürü ittifak açısından ayrı bir önem taşıdığını da kaydetti.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English