Son Dakika Haberler

İMÜ Sahne ve Görüntü Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Mürseloğlu: "Okul yönetimimiz, sanata ve sanatçıya çok önem veriyor. Hedefimiz, bu oyunu Türkiye'deki bütün üniversitelere götürmek. Her gün kötü haberler duymaktansa sanatımızı, kültürümüzü konuşmak istiyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ) Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan "Naaş-ı Muhteremler" oyunu tiyatroseverlerle buluştu.

Tayfun Türkili'nin kaleminden çıkan komedi türündeki oyun, İMÜ Güney Yerleşkesi'nde sahnelendi.

Oyunun yönetmen koltuğunda oturan İMÜ Sahne ve Görüntü Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç Rüstem Mürseloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin yapılanma çalışmaları içerisinde, bölüme öğrenci kayıtları almaya başlayacaklarını söyledi.

Mürseloğlu, İMÜ Tiyatro Topluluğu'nda, üniversitenin diğer bölümlerinde okuyan öğrencilerin yer aldığını belirterek, topluluğa akademik danışmanlık yaptığını ve okulun haricinde sahne dersleri verdiğini dile getirdi.

Aynı zamanda üniversitenin Sanat Tasarım Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı da olan Mürseloğlu, "Gençler önce 3 oyunla yanıma geldi. Bunlardan ikisi, yabancı bir yazarın oyunuydu. Ben tercihimin yerli oyundan yana olduğunu söyledim ve çalışmalara başladık. İçlerinde ilk kez sahneye çıkan öğrenciler var. Tiyatro sadece diyalog üzerine kurulmamalıdır. Oyunda bir hareket olmalıdır. Bu oyun da bu yönüyle, öğrencilerin kendini gösterebileceği bir oyun." ifadelerini kullandı.

Mürseloğlu, oyunu ilk kez sahnelediklerine vurgu yaparak, "Okul yönetimimiz sanata ve sanatçıya çok önem veriyor. Hedefimiz, bu oyunu Türkiye'deki bütün üniversitelere götürmek. Her gün kötü haberler duymaktansa sanatımızı, kültürümüzü konuşmak istiyoruz." diye konuştu.

- "Naaş-ı Muhteremler"

Yaklaşık iki saat süren iki perdelik oyunda, bir emekli büyükelçi ile eşinin, gazetelerdeki cinayet haberleri üzerine konuşurken, bir adamın kapılarını çalmasıyla içine girdikleri macera konu ediliyor.

Kostüm tasarımını Bahar Erkaplan'ın üstlendiği "Naaş-ı Muhteremler"de, Yusuf Can Kılıçlar, İpek Demirbilek, Muhammed Albayrak, Naim Erbaba, Ecem Türkoğlu, Taha Yusuf Karakaş, Tuğçe Narman, Taylan Bayterın, Zeynep Kurt, Beyza San, Talha Öztürk, Sinan Kılınç, Cansel Özel, Ali Aslan, Kaan Koçak, Fesih Demir ve Halil İbrahim Kesmen rol alıyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English