Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Müziğin Ustaları Kamil Sönmez'i Anma Konseri"

Konserde Resul Dindar, Hülya Polat, Zeynep Başkan ve Ümit Tokcan sahne aldı Sanatçı Dindar: "Kamil Sönmez sadece Karadeniz müziğinin değil, bu toprakların önemli bir sesi ve kişiliğidir özellikle karakteriyle, babacan ve sevecen davranışlarıyla kısacası her haliyle iyi bir sanat adamıydı. Bu akşam burada olmak bence çok önemli ve her şeyden çok fazla kendimi iyi hissettiriyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Sanatçı Kamil Sönmez, Resul Dindar, Hülya Polat, Zeynep Başkan ve Ümit Tokcan'ın sahne aldığı konserle anıldı.

Türk halk müziği sanatçısı ve sinema, tiyatro oyuncusu Kamil Sönmez'in yad edildiği "Müziğin Ustaları Kamil Sönmez'i Anma Konseri", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda gerçekleşti.

Etkinlikte, 2012 yılında yaşamını yitiren Karadeniz türkülerinin unutulmaz yorumcusu Sönmez'in sevilen eserlerini, Resul Dindar, Hülya Polat, Zeynep Başkan ve Ümit Tokcan yorumladı.

Konserden önce AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Karadeniz müziğinin sevilen ismi Resul Dindar, usta sanatçı Kamil Sönmez'in en çok gülmesini hatırladığını belirterek, sahnede bu gülümsemeyi hatırlayarak şarkılarını seslendireceğini söyledi.

Dindar, konserin çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kamil Sönmez sadece Karadeniz müziğinin değil, bu toprakların önemli bir sesi ve kişiliğidir özellikle karakteriyle, babacan ve sevecen davranışlarıyla kısacası her haliyle iyi bir sanat adamıydı. Bu akşam burada olmak bence çok önemli ve her şeyden çok fazla kendimi iyi hissettiriyor. Gelen konuklarımız da umarım aynı şeyi hissedecekler, karşılıklı aynı güzel duyguları paylaşacağız diye düşünüyorum. Güzel sanatçımıza tekrar Allah rahmet eylesin onu burada tekrar anacağız."

Sanatçıların ürettikçe var olmaya ve paylaştıkça çoğalıp büyümeye devam edeceğini dile getiren Dindar, kendisinin de müzik çalışmalarında üretmeyi ve yeni şarkılarıyla müzikseverlerle buluşmayı sürdüreceğini belirtti.



- "Kamil Sönmez, türkülerin ve sanatçıların büyüğüdür"

Kamil Sönmez ile ilgili anlılarını anlatan Türk halk müziği sanatçısı Ümit Tokcan da "Sahnedeki resmini gördüm, çok duygulandım. Kamil Sönmez yaklaşık 50 senelik arkadaşımdı. Ordu, İstanbul, Ankara'da sanat hayatında her zaman beraber olduk. Son günlerinde yanına gittiğimiz zaman bile gülmeyi eğlenmeyi ihmal etmeyen biriydi. Allah rahmet eylesin." dedi.

Trabzonlu sanatçı Zeynep Başkan ise konserde yer almaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları kaydetti:

"'Kamil Baba' dediğimiz Kamil Sönmez, türkülerin ve sanatçıların büyüğüdür, hepimiz onun çırağıyız ve onun yolunun yolcusuyuz. Onun sanatından, duruşundan, babalığından ve büyüklüğünden ilham alıyoruz, halkımız da sanata ve sanatçılara olan duyarlılıklarını göstererek geldiler. Bizim için çok önemli, özel ve çok anlamlı bir gece olduğunu belirtmek istiyorum. Çok mutlu, gururlu ve heyecanlıyım."






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English