Son Dakika Haberler

MÜSİAD Balkan Başkanı Kara: "(Yıldırım-Çipras görüşmesi) Liderlerin diyalog ve istikrar vurgusu biz iş adamları ve ticari güçler adına bir milattır. Bundan böyle her iki tarafın iş adamları olarak bize düşen görev, liderlerimizden aldığımız bu cesaretle verimli ve uzun vadeli atılımlar gerçekleştirmektir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
SELANİK (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Balkan Başkanı Dr. Bilal Kara, Başbakan Binali Yıldırım ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras görüşmesindeki diyalog ve istikrar vurgusunun iş adamları için bir milat olduğunu belirterek, "Bundan böyle her iki tarafın iş adamları olarak bize düşen görev, liderlerimizden aldığımız bu cesaretle verimli ve uzun vadeli atılımlar gerçekleştirmektir." dedi.

MÜSİAD Balkan Şubesi tarafından Bilal Kara'nın ev sahipliğinde Selanik'te bir otelde verilen iftara Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, Karadeniz Kalkınma ve İşbirliği Bankası Başkanı İhsan Uğur Delikanlı, Kuzey Yunanistan Türk-Yunan Ticaret Odası Başkanı Dimitris Simeonidis, Türk Hava Yolları (THY) Selanik Müdürü Utku Yazan'ın yanı sıra Türk ve Yunan iş adamları katıldı.

Kara, programda yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın Türkiye'de 86 noktada, dünyada ise 67 ülkede temsil edilen 15 bini aşkın üyesi ve 60 bin işletmesi ile Türkiye'nin ve dünyanın en önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.

MÜSİAD Balkan'ın başlıca amacının derneğin gelecek için güçlü vizyonunu Balkanlı iş adamları ile tanıştırmak, Balkanlı ve Türk iş adamları arasındaki iş birliğini geliştirmek olduğunu anlatan Kara, Başbakan Yıldırım ile Yunan mevkidaşı Çipras arasında başkent Atina'da gerçekleşen görüşmeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yıldırım'ın Çipras ile bir araya gelmesinin iş çevrelerinde yeni umutlar doğurduğunu vurgulayan Kara, şöyle konuştu:

"Liderlerin diyalog ve istikrar vurgusu biz iş adamları ve ticari güçler adına bir milattır. Bundan böyle her iki tarafın iş adamları olarak bize düşen görev, liderlerimizden aldığımız bu cesaretle verimli ve uzun vadeli atılımlar gerçekleştirmektir. İnancımız odur ki bu iki dost ve komşu milletin birbirleriyle iş birliği yapması sayesinde ortaya çıkacak sinerji sadece bölge insanlarının refah ve mutluluk düzeyini artırmayacak, aynı zamanda Balkanlar'da kalıcı bir istikrar havası yaratacaktır."

Başkonsolos Okan da Türk ve Yunan iş adamlarına her konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, güçlü ekonomisiyle Yunanistan'a ve geniş ölçekte Balkan coğrafyasına geniş fırsatlar sunduğuna dikkati çeken Okan, "Ticarette ve yatırımlarda sınırlar ortadan kalkmıştır. Sermaye akımı için ulusal sınırların bir anlamı kalmamıştır. Dolayısıyla Türk ve Yunan iş çevreleri iş birliği yaparak, başka ülke pazarlarına açılmanın zamanı gelmiştir." ifadelerini kullandı.

- "Türkleri kardeş, Avrupalıları ise iş ortağı gibi görüyorum"

Belediye Başkanı Butaris ise girişimciler için belediyenin kapısının açık olduğunu dile getirdi.

Butaris, şunları kaydetti:

"Son yıllarda Türkiye ve Yunanistan arasındaki bazı çekişmeler çekimser bir ortam yaratıyor ancak ben görüyorum ki vatandaşlar kendi aralarında farklılık görmediği zaman, iş adamlarının da amacı zaten para kazanmak, onlar da bir şekilde anlaştığı zaman ve aynı alışkanlıklarımız olduğunda siyasi ortam da daha iyi olacaktır. Siyasi iktidarlar ve vatandaşlar farkına varmalıyız ki bizler sadece komşu değiliz, iyi komşu olmak zorundayız, buna bir anlamda mahkumuz.

İçimden geldiği için söylüyorum; kendimi Türklerle kardeş gibi hissediyorum, Avrupalıları ise iş ortağı olarak görüyorum. Ortaklarınla kavga eder, ayrılırsın ve her şey biter. Kardeşinle ise her ne kadar kavga bile etsen yine de kardeşsin."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English