Son Dakika Haberler

MHP Ereğli İlçe Başkanı Musa Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Musa Yılmaz’ın 18 Mart mesajı
MHP Ereğli İlçe Başkanı Musa Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi:

"18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi: Türk ve Dünya tarihinde eşine ender rastlanır eşsiz bir zafer, hakkın karşısında batılın mağlubiyeti ve batılı devletlerin makus tarihidir.

Çanakkale, dönemin en büyük küresel güçlerine karşı bir santimetrekare bile toprak vermemek için canı ve tüm varlığı pahasına koruduğu mukaddes topraklarını hain ellere teslim etmeyen Türk milletinin azim mücadelesidir. Düşman kuvvetleri sayı, teçhizat ve teknolojik olarak, Türk kuvvetlerinden kat ve kat üstün olmasına rağmen kahraman Türk milleti batılı devletlerin sömürge namlusuna ve düşmanların kanlı hesaplarına hak ettiği dersi fazlasıyla vermiştir.

Nusret mayın gemisinin döşediği mayınlar batılı emperyalist devletlerin gemilerini değil, direkt kendilerini hedef almış, onları tarumar etmiş ve gemilerini denizin dibine batırmış dolayısıyla hayallerini de suya düşürmüştür.

Seyit Onbaşının vatan, millet, bayrak sevgisinin ve inancın çelikleştirdiği iman ateşi ile 275 kg’lık merminin topa yerleştirilmesi ve fitilinin ateşlenmesi ile mermi adeta batılı devletleri beyninden vurmuş, beyninden vurulan bu devletler; kin ve nefret nöbetleri geçirmiş, rotaları sapmıştır.
Savaşın kara savaşları ayağında ise Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği: ''Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zamanda yerimizi başka kuvvetler alabilir.'' parolası savaşın kaderini değiştirmiştir.

Bu parola ile Arıburnu, Conkbayırı ve Anafartalar'da büyük galibiyetler kazanılmış. Düşman Çanakkale'nin Geçilmez sözünün anlam ve gayesini geçte olsa idrak etmiştir.

Türk milletinin azim ve kararının nişanesi olan Çanakkale inancın gülleye, imanın ateşe ve vatan sevgisinin mermiye galip gelmesidir. Çanakkale'de düşmanın ensesine Türk'ün sert tokadı atılmış, tek dişi kalmış canavarın dişi sökülmüş ne yapacağını bilmeyen düşman püskürtülmüştür.

Tarihimizin altın sayfalarından biri olan Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ve Türk milletinin: inanmışlığın galibiyetidir.

Bu inanmışlığın galibiyeti olan İstiklal ve İstikbal mücadelemizin 103. yıl dönümünü kutluyor, bütün Çanakkale şehit ve gazilerimizi yad ediyor, kendilerini en derin saygı ve minnetle anıyor, Cenabı Allah'tan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English