Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Münih sonrası İran'ın hareket alanı daha da daralacak"

İran'ın önde gelen reformist gazetelerinden İbtikar'da Münih Güvenlik Konferansı'ndan sonra ortaya çıkan durumun ele alındığı bir makalede, yeni şekillenen tablonun İran'ın hareket alanını daraltacağı değerlendirmesi yapıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İranlı Siyaset Bilimi uzmanı Selahaddin Herseni, Münih Güvenlik Konferansı sonrasında ortaya çıkan tablonun bölgedeki siyasi denklemleri değiştireceğini ve İran'ın hareket alanının daralacağı görüşünü savundu.

İran'ın önde gelen reformist gazetelerinden İbtikar'da yayımlanan bir makalesinde Herseni, İran'ın bölgede izlediği politikalar nedeniyle eleştirilerin hedefi olduğu Münih Konferansı'ndan sonra ortaya çıkan durumu değerlendirdi.

Herseni, İran'ın bölge ülkeleri tarafından "yalnızlaştırılabileceği" tespitinde bulunarak, "Münih sonrası İran'ın hareket alanı daha da daralacak. Zorlu günler önümüzde. Bu durum, bölgedeki siyasi denklemleri birbirine katacak ve bunu da İran üstlenmiştir." dedi.

- "İran her türlü tahrikten kaçınmalıdır"

Suudi Arabistan ve İran arasındaki gerginliğin özellikle ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin göreve gelmesinden sonra bölge ve İran'a yönelik izlediği politika nedeniyle arttığını aktaran İranlı uzman, "İran'ı yalnızlaştırma siyaseti Trump yönetiminin stratejisiyle daha da şiddetlenirse bu şartlar, Suudi Arabistan'a İran karşısında kullanmak için yeni kozlar sunacaktır. Çünkü bu şartlarda Suudi Arabistan, ABD'nin desteğine ihtiyaç duyacak hatta İran'ın etkisindeki bazı Arapları da bu eksenden çıkmaya teşvik edebilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Herseni, makalesinin sonunda ise İran'ın izlemesi gereken siyasete dair şunları ifade etti:

"Münih sonrasında İran'ın aleyhine şekillenen durum göz önüne alındığında, İranlı yetkililerin bu mevcut durumu gerçekliğiyle kabul etmeleri ve her türlü tahrik edici girişimden kaçınmaları gereklidir. İran, bir taraftan bölgesel kapasitelerini kullanmak suretiyle ilişkileri onarırken diğer taraftan ülkeyi de yüksek tansiyondan uzak tutmalıdır. Diplomasi araçlarımızın akılcılığı ve rasyonelliğine bakılınca bunların uzak bir ihtimal olmadığı görülüyor."

Almanya'nın Münih kentinde geçen hafta düzenlenen 53'üncü Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda Tahran yönetimi, bölgeyi istikrarsızlaştırdığı gerekçesiyle eleştirilmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English